• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedno morate da znate o Vildozi! Jovanović zna šta navijači Zvezde očekuju: I ja bih to htio, ali sada nije moguće!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde opširno je govorio o stanju novog lidera ekipe - plejmejkera Luke Vildoze

 Vlada-Jovanovic-o-Luki-Vildozi Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts/MN Press

Trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović govorio je poslije pobjede crveno-bijelih protiv FMP-a o stanju svog novog lidera, Luke Vildoze. Argentinski plejmejker priključio se timu prošle nedjelje, odigrao odlično i protiv Reala u petak i protiv "pantera" ovog ponedjeljka, a mnogi su primijetili da mu je mladi trener redukovao minutažu u obje utakmice. U Madridu je to uradio u završnici, večeras mu je pružio samo 15 minuta, a razlog za obje odluke detaljno je objasnio na konferenciji za novinare.

"Vidjeli ste da smo Luku Vildozu minimalno koristili jer nije potpuno spreman, to morate da znate. Zato je igrao 15 minuta i zato je mijenjan u nekim trenucima kad je igrao dobro i kad je ekipa igrala dobro. Danas je pokazao kvalitet, karakter, vidjelo se koliko će nam značiti i koliko mu znači ovaj tim, iako je relativno skoro došao. Rizikovao je i igrao sa malom povredom, kao i drugi momci koji su se stisli i dali sve od sebe da pobijedimo", rekao je Jovanović.

"Ako bih vam rekao da sada, konkretno, Vildoza nije trebalo danas da igra ni 15 minuta, ali je igrao da bismo pobijedili i da bi se što prije vratio u takmičarski ritam i uklopio sa timom... Vjerovatno je svaki navijač Zvezde očekivao da igra više, kao što bih i ja očekivao, kao i da ne izlazi iz igre kad igra dobro, ali to nije moguće, jer možemo čovjeka da izgubimo na naredna dva mjeseca. Kako se budu kockice slagale i kako budemo zdravi i na okupu da možemo da zajedno treniramo u kontinuitetu, biće i takvih situacija manje", dodao je Jovanović.

"TO NISAM PRIČAO, ALI JE TAKO"

Zvezdin trener je naglasio da ekipa svakodnevno radi da igra što bolje, da počne da pobjeđuje i u Evroligi i da svi u crveno-bijelom ulažu trud da što prije budu kompletni.

"Imamo padove i uspone u igri i na tome radimo, pričamo. To je apsolutno normalno za početak sezone, za novu ekipu koja od prvog dana nije imala trening u kompletnom sastavu. To nisam pričao, ali to je tako. Vildoza je imao jedan trening, poslije povratka iz Španije. Nedović je juče radio prvi trening sa ekipom. Da ne pričam o drugim igračima koji su bili non-stop povrijeđeni. To su stvari koje utiču na ritam igre, na tečnost, koja će doći... Ali ključno je da smo se opteretili. Iako smo izgubili utakmice od protivnika znate kakvih, svaki poraz ostavi trag i ostavi dozu nervoze, to se vidjelo i večeras, ali ne bi trebalo. Vjerujem u ove momke, ponašaju se fenomenalno, dobro treniraju i sigurno će to doći", dodao je Jovanović.

Crvena zvezda igraće sljedeći meč protiv Bajerna u petak u Evroligi, u hali "Aleksandar Nikolić". Biće to duel dvije ekipe sa istim učinkom (0-4), poslije kojeg će jedan sastav slaviti prvi trijumf u Evropi ove sezone.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC