• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA bomba - Lejkersi mu dali 190 miliona, sad im više ne treba!

Autor Mladen Šolak

Entoni Dejvis mogao bi da bude trejdovan ove sezone iz Lejkersa.

 entoni dejvis napušta lejkerse  Izvor: YouTube/Los Angeles Lakers

Los Anđeles Lejkersi katastrofalno su počeli sezonu, nižu poraze (2-7), a dan nakon neuspjeha u meču protiv Klivlenda najavljeno je da bi ekipu mogao da napusti centar Entoni Dejvis. Jedan od najboljih igrača slavne franšize navodno je među košarkašima koje bi u El-Eju trejdovali.

Poznati američki novinar i autor Bil Simons pokrenuo je ove glasine u svom podkastu, objavom da "idu glasine" da bi Entoni Dejvis mogao da bude trejdovan. Prema njegovim riječima, to je "Plan B" Lejkersa, za slučaj da ne uspiju da se oslobode Rasela Vestbruka, nekadašnjeg MVP-a lige koji bi takođe mogao da se odseli iz grada.

Dejvis je došao u julu 2019. iz Nju Orleansa i odmah je pomogao Lejkersima da osvoje titulu. Zauzvrat, u Los Anđelesu su za njega dali Lonza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri "pika" prve runde drafta, kao i četvrti izbor na draftu 2019, kada su Pelikansi odabrali Zajona Vilijamsona kao prvog "pika" .

Poslije te "kovid" sezone, Dejvis je potpisao petogodišnji ugovor sa Lejkersima na 190 miliona dolara (u decembru 2020), ali su istovremeno počeli njegovi veliki problemi sa povredom. Tako je od februara te iste sezone otišao na najduže bolovanje u karijeri, jer nije igrao čak 30 utakmica. Pokušao je potom da se vrati u plej-ofu, ali nije mogao da pomogne ekipi, pa su Finiks Sansi izbacili njegov tim.

Izvor: Profimedia

Slična situacija bila je i prošle godine, kada je imao problema sa ligamentom lijevog koljena, a potom i sa skočnim zglobom desne noge.

Odigrao je samo 40 utakmica, prosječno postizao po 23,2 poena, ali Lejkersi su propustili plej-of. Kako sada stvari stoje, teško će ući u doigravanje i ove takmičarske godine, što možda u tom trenutku neće biti Dejvisov problem ako promijeni tim.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC