• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u NBA - sudija suspendovan zbog vrijeđanja košarkaša! Psovao Dončićevog saigrača

Autor Haris Krhalić

Sudija Toni Braders suspendovan je zbog vrijeđanja Spensera Dinvidija.

 Suspendovan sudija u NBA ligi Izvor: Profimedia

NBA liga suspendovala je sudiju Tonija Bradersa zbog vrijeđanja Spensera Dinvidija. Jedan od najpoznatijih arbitara u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta izgovorio je i psovku u pravcu saigrača Luke Dočića iz Dalasa i to je izazvalo pravu buru. Zbog toga su čelnici lige bili primorani da reaguju i da ga kazne.

Incident se dogodio na početkom mjeseca na utakmici protiv Toronta. Tada je Dinvidi na konferenciji za medije ispričao šta se dogodilo poslije tehničke greške. Braders ga je tada vrijeđao u razgovoru sa jednim igračem Mavsa. Psovka koju je izgovorio teško se prevodi na srpski, jer je u pitanju američki sleng. "Ako se bilo ko tako osjeća zbog mene, može to da mi kaže lično, lice u lice. Nije kao da je rekao 'Hej, to nije bio faul' ili 'To nije bio je***i faul'. Molim ljude da me ne kazne zbog ovog monologa", izgovorio je tada Dinvidi.

Inače, interesantno je da je ovo bila "tiha suspenzija", prema riječima poznatog novinara Marka Stajna. Naime, Braders je suspendovan, ali NBA liga to nije zvanično objavila, već ga je samo sklonila sa liste sudija za jedno kolo, jer bi u suprotnom morali i da ga novčano kazne. Ovako nije bilo "udara po džepu". Inače, ovaj sudija često je ulazio u sukob i sa Nikolom Jokićem, čak tri puta ga je isključio, a navijači Nagetsa često otvoreno protestuju kada vide da je Braders delegiran za mečeve Denvera.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC