• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad ne pije i ne kocka se - igra očajno!" Nevjerovatna priča o zvijezdi NBA: Kad se nije trijeznio davao je po 50!

Autor Dragan Šutvić

Alen Ajverson je poznat po raskalašnom životu, a kako je igrao kad nije izlazio u noćne klubove opisao je Gilbert Arenas.

 alen ajverson loše igrao kad je trijezan  Izvor: Profimedia

Kada nije bio na terenu život Alena Ajversona je bio sve samo ne sportski, slobodno vrijeme zvijezde NBA lige svodilo se na izlaske po noćnim klubovima, pijanstva, kockanje i provod sa ženama. Karijera Ajverona je bila zadivljujuća, a često se susrećemo sa izjavama da bi bila još bolja da nije bio poročan. Alenov dugogodišnji protivnik Gilbert Arenas u jednom podkastu dao je zanimljiv odgovor na ovo pitanje.

"Pomislio sam - ako igra ovako dobro šta bi se tek desilo da Alen ne izlazi po klubovima i da se ne opija svake noći. Izazvao sam ga da bude "čist" dvije sedmice. Tako je i bilo legao je rano, nije se napijao.Znate šta se desilo? Bio je očajan, imao je dvije najlošije nedjelje u karijeri. Rekao sam mu: 'Nastavi da se opijaš i izlaziš brate' Dao je 50 u sljedećoj utakmici", vidno nasmijan prepričao je anegdotu Arenas.

Arenas i Ajverson nikada nisu bili saigrači, već ljuti protivnici. Publika najače košarkaške lige na svetu sa radošću je pratila susrete najboljeg napadača NBA i jednog od najboljih bekova te ere. Arenas se dotakao i duela protiv Ajversona:

"Radije bih čuvao Kobija nego Alena, Kobi će ići na svoje mjesto, i zna se kako igra kroz napad. Dobio bi loptu, vidio da li neko gleda, dodao bi ili bi šutnuo, ali Alen... Čim bi dobio loptu, pravio bi milion finti i pokušao bi da te probije", rekao je Arenas u podkastu "No Čil". 

Ajverson je odigrao 14 sezona u NBA ligi, a igrao je na poziciji pleja, osvojio je nagradu NBA Rookie godine 1997. i bio je 11 puta NBA Ol-star.

Takođe, osvojio je nagradu za MVP-a Ol-Star utakmice 2001. i 2005. i bio je najkorisniji igrač lige (MVP) 2001. U košarkašku kuću slavnih primljen je 2016. Alen se često smatra jednim od najboljih strijelaca i najuticajnijih igrača u istoriji NBA.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC