• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povezivali ga sa Zvezdom, on promijenio osam klubova za godinu dana: Sada je uzeo milione i dominira u Aziji!

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji NBA košarkaš Greg Monro karijeru nastavlja u Kini, gdje će pokušati da se vrati na pravi put.

 Greg Monro seli u Kinu Izvor: MN PRESS

Košarkaš koji se dugo povezivao sa Crvenom zvezdom Greg Monro (32), odlučio je da prihvati milionsku ponudu iz Kine i karijeru je nastavio u ekipi Šansi Longs. Nevjerovatan podatak je da će ovo biti njegov osmi klub za malo više od godinu dana.

Američki centar je više puta bio na meti Crvene zvezde, a najveće šanse za taj transfer su se davale kada je na klupi tima sa Malog Kalemegdana sjedio Dejan Radonjić, jer su njih dvojica prethodno sarađivali u Bajernu iz Minhena. Umjesto u Beograd, otišao je u Vašington, gdje je probao da se nametne u klubu iz razvoje lige - Kapital Sit Go Go.

Greg Monro je 2010. godine izabran kao 7. pik na NBA draftu od strane Detroit Pistonsa, upravo taj period mu je bio i najsjaniji u karijeri, pa je zaslužio i brojna priznanja u svojoj ruki sezoni. Nakon Pistonsa, nosio je i dres Milvoki Baksa, Finiks Sansa, Boston Seltiksa i Toronto Reptorsa, prije nego što je krenuo put Evrope. Na starom kontinentu je nastupao za Bajern i Himki gdje nije uspio potpuno da opravda očekivanja.

Dugo već pokušava da se vrati u NBA ligu, pa je u posljednjih godinu dana odbio sve ponude izvan Amerike. Pokušavao je da se nametne kroz kratke ugovore od 10 dana ili kroz razvojnu ligu. Poslije neuspješnih pokušaja, kreće put Kine, a tamo je već debitovao u dresu Šansija i odmah postigao 25 poena. Zanimljivo u ovom klubu saigrač će mu biti slavni Soni Vims.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC