• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan mora da se prilagodi Željku!" Proslavljeni centar vjeruje u "Žoca": Za uspjeh je potrebno strpljenje!

Autor Dragan Šutvić

Željko Rebrača uvjeren je da su pred Partizanom, kojim komanduje njegov bivši trener Željko Obradović, izuzetno uspješni dani - ali da rezultat ne može da dođe preko noći.

 željko rebrača o partizanu i željku obradoviću  Izvor: MN PRESS

Željko Rebrača bio je jedan od brojnih gostiju na 68. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, koji je održan u ponedjeljak uveče u Banskom dvoru.

Proslavljeni košarkaški as bio je izuzetno raspoložen za razgovor sa novinarima, a neizostavna tema bio je Košarkaški klub Partizan, čiji je Rebrača bio član od 1989. do 1995. godine.

Za to vrijeme, imao je priliku da sarađuje sa Željkom Obradovićem, koji je sa crno-bijelima prije tačno tri decenije postao prvak Evrope. Dio te ekipe bio je i sam Rebrača, koji je istakao da je velika stvar što se Željko Obradović nakon 30 godina vratio u Srbiju, odnosno Partizan.

"Prodat je veliki broj pretplatnih karata, na utakmicama je 20.000 ljudi. Međutim, drugi moraju da imaju više strpljenja jer proces u sportu ne traje nekoliko mjeseci. Moraju oni da se prilagode Željku Obradoviću. Ima košarku u malom prstu, živi 24 sata košarku. Mora da prođe godina-dvije dok se ne prilagode njemu i njegovom radu. Rezultat ne nastaje preko noći, a mi imamo velika očekivanja, hoćemo odmah da osvojimo. Treba da imamo strpljenja i u ovom momentu treba da podržimo Partizan, a mislim da klub ima veliki potencijal. Prije svega, zato jer je Željko tu, ali i cijela uprava i svi koji su sada uključeni u taj sistem", rekao je legendarni reprezentativac Savezne Republike Jugoslavije.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rebrača nije htio da se bavi projekcijama o plasmanu Partizana na kraju tekuće sezone.

"Mislim da Željko ima neki projekat u narednih par godina, gdje on želi da stigne. Ja sam radio dugi niz godina sa njim, što kroz reprezentaciju, što kroz klubove. Nije lako igračima da se adaptiraju i da razmišljaju na njegovom nivou košarkaškog znanja, i oni treba da nauče mnogo. Gdje će da budu u ovom dijelu, ne bih da se bavim time, neću da ulazim u to", zaključio je Rebrača, koji je po odlasku iz Partizana još branio boje Benetona, Panatinaikosa, Detroita, Atlante, Los Anđeles Klipersa i Pamese, u kojoj je 2007. godine završio bogatu karijeru.

Osim u Partizanu, Rebrača je tokom klupske karijere sa Željkom Obradovićem sarađivao i u Benetonu i Panatinaikosu.

Zajedno sa Obradovićem, kao član italijanskog kluba je 1999. godine osvojio Saporta kup, a još više uspjeha imao je kao član "zelenih" iz Atine. Osvojio je, u saradnji sa aktuelnim strategom Partizana, dva prvenstva Grčke (2000. i 2001. godine) i Evroligu (2000. godine), kada je proglašen za najkorisnijeg igrača F4 u Solunu.

Radeći sa Obradovićem, Rebrača je imao dosta uspjeha i u reprezentaciji, osvojivši četiri medalje na velikim takmičenjima.

Prva je stigla 1995. godine na prvenstvu Evrope u Grčkoj, kada je popularni "Žoc" bio pomoćni trener Dušanu Dudi-Ivkoviću.

Preostale tri osvojene su kada je Obradović bio selektor. Prvo je osvojeno zlato na kontinentalnoj smotri u Španiji 1997. godine, kao i na prvenstvu svijeta 1998. godine u Grčkoj, dok su zajedno stigli do srebra na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC