• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko je njega čekao - tri stvari koje Aleksa donosi Partizanu! Avramović postao heroj, a tek će da napravi razliku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan je ostvario veliku evroligašku pobjedu.

 Partizan pobijedio Fenerbahče Aleksa Avramović analiza Izvor: MN Pess

Partizan je odnio pobjedu u Istanbulu, poslije dramatične završnice savladao je Fenerbahče i upisao šesti evroligšaki trijumf (73:72). Junak utakmice bio je čovjek koji je odigrao prvi meč u crno-bijelom dresu ove sezone. Aleksa Avramović (28). Proveo je na terenu nešto više od osam minuta i za to vrijeme upisao šest poena, uz tri skoka. Njegova slobodna bacanja na kraju bila su ključna za uspjeh. Pokazao je i zašto Željko nije dovodio pojačanje na toj poziciji dok je on bio povrijeđen, već ga je čekao i dočekao...

Poslije trijumfa i svega što se dogodilo trener Željko Obradović izdvojio je dvojicu igrača kao ključne za uspjeh. Aleksu i Janisa Papapetrua koji su komandovali odbranom i donijeli prevagu u novoj neizvjesnoj završnici. "Janis je igrao veoma dobro, Aleksa je igrao oko osam minuta, njegova prva utakmica poslije povrede, prije oko nedjelju dana je počeo da radi sa timom, znam koliko mu je bilo teško što ne igra. Avramović i Papapetru su dali veliki doprinos, posebno u odbrani. U tom segmentu smo imali dosta problema u prethodnim mečevima", rekao je Obradović.

Povratkom Alekse na teren crno-bijeli dobijaju novu dimenziju igre i stvari koje su im bile prijeko potrebne u nekim prethodnim duelima koje su izgubili upravo poslije drame. Ovo su tri stvari koje će Partizan dobiti sa njim na terenu.

ODBRANA

Glavna stvar koju Avramović donosi Partizanu svakako je odbrana. Njegova agresivnost na protivničkim bekovima, konstantan pritisak preko cijelog terena i ukradene lopte su ono što je odlično radio tokom prošle sezone. I za ovih osam minuta u Istanbulu moglo je da se primijeti koliko je to falilo ekipi.

Presing, čuvanje glavnih igrača rivala i odlično "čitanje" napada. Nešto što nedostaje recimo Jamu Madaru, pa će uz Aleksu na terenu to biti još jedan segment koji će biti popravljen. Posebno kada uđe u takmičarski ritam i provede malo više vremena na parketu.

KREACIJA

Izvor: MN PRESS

Za razliku od Madara i Egzuma koji znatno bolje kreiraju za sebe, posebno se to odnosi na Australijanca, Aleksa je neko ko dobro razigrava ostatak ekipe. Trebaće mu vjerovatno malo vremena da uđe u ritam i da pronađe svoj šut, ali će za to vrijeme moći da proigrava saigrače. Posebno se to odnosi na Matijasa Lesora i igru dva na dva, dok će rasteretiti i neke druge igrače pritiska.

Prvenstveno Danila Anđušića koji je u određenim petorkama imao ulogu sekundarnog kreatora, pa je tako morao da radi ono na šta nije navikao. Sa Avramovićem na terenu moći će i on više da kreira za sebe. To će olakšati posao i Kevinu Panteru koji neće morati da se bavi organizacijom igre, kao što je radio u određenim mečevima.

VIŠE OPCIJA I DRUGAČIJE PETORKE

Izvor: MN PRESS

Povratak Avramovića daje znatno više opcija Obradoviću za pravljenje petorke. Ne nužno startne, već one koja će da bude na terenu u najvažnijim momentima. Sa Aleksom se otvaraju opcije igranja sa dva plejmejkera, pa tako na terenu u isto vrijeme mogu da budu Egzum i Avramović ili Madar i Avramović. Opcija više za kreaciju u napadu, ali i agresivniju odbranu na drugoj strani.

Sve u svemu, Aleksin ulazak u sastav i vraćanje na teren biće od velikog značaja za Partizan u nastavku sezone. Do kraja 2022. godine ostala su još dva meča. Prvi na gostovanju Igokei u ABA ligi (25.12 u 18.30), a zatim protiv Bajerna u Evroligi pred svojim navijačima u Areni (20.30).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC