• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac doživio drugi poraz u Drugoj ABA ligi: Sutjeska savladala Banjalučane

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca poraženi su od Sutjeske rezultatom 72:80.

 Borac - Sutjeska ABA liga 2 Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca doživjeli su drugi poraz u regionalnom takmičenju. Nakon što su prije dva dana savladali Pelister, Banjalučani su danas poraženi od Sutjeske u okviru sedmog kola Druge ABA lige.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, treća četvrtina je bila kobna po crveno-plave koji su u ovoj dionici postigli samo 12 poena.

BORAC - SUTJESKA 72:80 (24:27,20:18, 12:19, 16:16)

Crveno-plavi su vodili od starta utakmice, najprije 5:0, a onda čuvali prednost sve do finiša prvog perioda kada su Nikšićani uspjeli da naprave preokret i na kraju dobiju četvrtinu zahvaljujući raspoloženom Mašanu Vrbici (24:27).

Izabranici Zorana Kašćelana su početkom drugog kvartala imali dosta problema u napadu, zbog čega je Sutjeska napravila seriju za "plus sedam" (26:33), pa je trener Kašćelan bio primoran da pozove minut odmora.

"Crnih" 3.5 minuta bez poena Borca u drugoj četvrtini prekinuo je Dušan Tanasković, da bi potom Langović i opet Tanasković držali crveno-plave do sredine perioda.

Prvi "dvocifreni" u banjalučkom timu zakucavanjem je zatim postao odlični Langović za "minus dva" (40:38), a do odlaska na odmor, Banjalučani su ostali u "minusu" od samo jednog poena (44:45).

Drugo poluvrijeme ekipa Sutjeska otvara sa osam vezanih, što je primoralo trenera Borca na tajm-aut. To je urodilo plodom, s obzirom da su Banjalučani uzvratili serijom 9:2 i prišli na dva poena zaostatka. Ipak, do kraja treće dionice ekipa Zlatibora je uspjela još jednom da se rezultatski odvoji, pa su izabranici Zorana Kašćelana na posljednju pauzu otišli sa osam poena zaostatka.

Nakon dvije i po minute igre u nastavku crveno-plavi su uspjeli stići do izjednačenja poenima Amsala Delalića sa linije za slobodna bacanja (64:64). Međutim, ponovo su Crnogorci ubacili u brzinu više i napravili seriju 9:0. Do kraja meča košarkaši Borca nisu uspjeli da nadoknade zaostatak.

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Aleksandar Langović sa 21 poenom, Dušan Tanasković je ubacio 11, Jan Rebec je zabilježio 10, a Džeron Martin poen manje. U ekipi iz Nikšića prednjačili su Popović, Tomašević i Vrbica sa po 20 poena.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC