• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DABOGDA DOŠLO JOŠ ŠEST VILDOZA I KAMPACA! Hrvatski as se oglasio o pojačanjima Crvene zvezde - DOSTA PLAKANJA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Evo šta poznati hrvatski košarkaš smatra o dolasku Luke Vildoze i Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu

 Roko Leni Ukić o dolasku Luke Vildoze i Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Na dan kada je sjajni argentinski plejmejker Fakundo Kampaco debitovao za Crvenu zvezdu u meču protiv Borca iz Čačka, veliku pažnju izazvala je izjava bivšeg reprezentativca Hrvatske, iskusnog Roka Lenija Ukića. On je govorio o pojačanjima crveno-bijelih - Kampacu i Luki Vildozi i naglasio da nema ništa protiv dolazaka takvih asova u region.

Upitan da govori o stavu da "regionalno takmičenje nema smisla", što tvrdi Aleksandar Petrović, Ukić je odgovorio: "Meni su smiješne te priče. Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca u ABA ligu, šta je loše u tome za naše igrače? Je li bolje igrati protiv Kampaca ili nekog igrača iz neke 'žnj' ekipe. Ne vidim ništa loše u tom i uvijek želite igrati protiv najjačih. U krajnjoj liniji koliko Zadar ima pobjeda i je li dobio Zvezdu? Može se, samo treba posložiti stvari kako treba, prestati plakati, tražiti alibije i početi dizati vrijednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smisleni rad rezultati vidjeti", rekao je on za "Germanijak".

Ukić je ove jeseni započeo 23. profesionalnu sezonu u karijeri, tokom koje je stigao i do NBA lige. Trenutno nastupa za svoj matični klub, Split, i to igra besplatno.

"Imao sam u glavi isti plan. Planirao sam se vratiti, samo se nisam htio obavezati zato što nisam znao hoće li se u momentu kada sam se mislio vratiti, a to je bio period oko Nove godine, poklopiti moji i klupski interesi i da li ću ja njima biti potreban. Kada sam shvatio da trener Subotić, ekipa i klub žele da se vratim onda sam počeo trenirati sa njima jedno mjesec dana, a inicijalni plan je bio da se kasnije priključim. Ali usljed velikog broja povreda i nekih važnih utakmica koje su nam u ovom periodu, povratak se dogodio i ranije", objasnio je on.

Ukić ima 38 godina i priznaje da mu je u ovoj fazi karijere najvažnije da "bude dobar sam sebi", da ne osjeća bolove i povrede i da svojim znanjem i iskustvom pomogne ekipi. On je ušao u seniorsku košarku u istom timu još davne 2000. godine, a potom je igrao za Taukeramiku, Barselonu, Lotomatiku, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos... U regionalnoj ligi igrao je i za Cedevitu, u tri navrata, a u svoj prvi klub vratio se u ljeto 2021.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC