• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sve možeš za 1,5 sekundi kad si Jokić: Kad čujete šta je sve Nikola vidio, ostaćete BEZ TEKSTA! A dao je i trojku...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je ne samo postigao trojku za pobjedu Denvera, nego je na fantastičan način analizirao šta je vidio u posljednjem napadu. Čuo je šta će Orlando igrati u odbrani, a sekund i po mu je bio dovoljan da sve analizira.

 Nikola Jokić o pobjedničkoj trojci Izvor: YouTube/NBA/Denver Nuggets/Screenshot

Prošlo je više od 24 sata otkako je sjajni Nikola Jokić postigao trojku za pobjedu Denvera, a o tom potezu se i dalje priča širom svijeta. Dvostruki uzastopni osvajač MVP nagrade zapanjio je sve u NBA ligi pošto je u posljednjem napadu na meču postigao tri poena za trijumf od 119:116 protiv Orlanda, a posebno interesantno je bilo kada se uzme u obzir šta je sve Jokić ispričao o akciji u kojoj je preuzeo odgovornost.

Šta se tačno desilo? Orlando je "penalima" izjednačio na 116:116, a Jokiću i njegovim saigračima ostalo je još tačno 14,9 sekundi da riješe utakmicu u svoju korist. Po izvođenju auta, Jokić se iznervirao što svi stoje i "tjerao" ih je brzo na polovinu protivnika pošto je osjetio da će da "dave" Džamala Mareja. Dugo je lopta bila kod njega i kod Jokića je završila u rukama na 4,6 sekundi do kraja, da bi šut uputio na 3,1 i pogodio. Ono što je najimpresivnije od svega je čega se sve Jokić sjećao za pomenutih "sekund i po", pa je na konferenciji za medije raspametio novinare fotografskim sećanjem.

"Imali smo, koliko... Oko 16 sekundi? Bili smo spori u napadu, čuo sam da će da preuzimaju u odbrani, mislim da se ta njihova igra u odbrani zove 'Blue' ili tako nešto. Nisam želio da namjestim loš blok, planirao sam da iako bude preuzimanje u odbrani - imam dobar ugao za dodavanje. Tako bi Marej mogao da utrči iza njih ili da ja budem okrenut licem ka košu. Fulc je čuvao Mareja, krenuli su mislim i da ga udvajaju i dodao mi je loptu...", rekao je Nikola Jokić kao da je ispred njega bio snimak koji analizira, a ne sjećanje koje i te kako umije da prevari.

Pogledajte akciju za pobjedu u kojoj je Nikola Jokić vodio glavnu riječ:

"Pretpostavljam da sam imao Portera otvorenog, ali nisam ga vidio u tom suprotnom uglu. Mislim da je na trenutak i Kentavijus Kaldvel-Poup bio otvoren, ali pogledao sam i vidio da je tri sekunde do kraja i zato sam se odlučio da napravim korak unazad i da šutiram. Osjećao sam se dobro čitave večeri i imao sam samopouzdanja za šut".

Tako je Jokić ispričao tačno kako je razmišljao u tih petnaest sekundi koje je Denver imao da riješi utakmicu, odnosno za samo sekund i po koliko je bila kod njega u rukama u tom napadu. Da je vrhunski košarkaš odavno znamo, ali tek kada "iz glave" izvuče sve detalje koje prosječni navijač teško može da vidi i uz usporeni snimak, a ne u realnom vremenu, onda možda najbolje vidimo koliko bolje "kapira" košarku od svih.

"Zašto nije bilo slavlja? Ne znam... Vjerovatno jer ja tako reagujem - da nema reakcije. Bio je dobar osjećaj naravno jer je za pobjedu, nisu mogli da šutiraju za 0,2 sekunde", rekao je Jokić koji se po postizanju poena čak i okrenuo da trči u odbranu kako Vagner ne bi mogao da dođe do lopte, ali onda je Orlando tražio tajm-aut i zbog preostalog vremena bilo je jasno da je Denver došao do važne pobjede.


Prethodne noći nije bilo naročito sjajnog učinka srpskih košarkaša na terenu. Bogdan Bogdanović je ubacio osam poena u pobjedi Atlante nad Majamijem, dok je Boban Marjanović presjedio čitav meč na klupi za Hjuston koji nije mogao da izađe na kraj sa Lebronom Džejmsom (40). "Kralj" je u pobjedi Lejkersa ubacio 48 poena i pokazao da je majstor i sa 39 godina...

NBA REZULTATI

Šarlot - Boston 118:130
Milvoki - Indijana 132:119
Klivlend - Nju Orleans 113:103
Njujork - Toronto 121:123
Vašington - Golden Stejt 118:127
Atlanta - Majami 121:113
Minesota - Juta 125:126
Memfis - Finiks 136:106
L.A. Lejkers - Hjuston 140:132

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC