• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJA! JOKIĆ ZVANIČNO NAJBOLJI IKADA: Srbin opet upisao tripl-dabl, niko ne može da ga zaustavi!

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić je prethodne noći došao do 14. tripl-dabla ove sezone, ali je istovremeno postao i najbolji u istoriji Denvera.

 Jokić postao najbolji asistent Denvera svih vremena Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić dokazao je i prethodne noći da je najbolji košarkaš na svijetu. Jokić je predvodio Denver do osme uzastopne pobjede u NBA i to protiv Minesote, koja im je nanijela posljednji poraz, a sve je riješeno u drami u posljednjoj četvrtini. Tada su Jokić i Marej "vukli" konce i Denver je slavio 122:118, a publika je imala vrlo lijep povod da ustane i aplaudira srpskom košarkašu.

Ne samo što je Nikola Jokić upisao 14. put ove sezone tripl-dabl, nego je ušao u istoriju Nagetsa kao najbolji asistent svih vremena, a nije loše da se nekada podsjeti da igra na poziciji centra. Uoči meča Jokiću je falilo sedam asistencija da bi prestigao Aleksa Ingliša (3.680), a srpski as je meč završio sa 13 dodavanja za koš.

Kada je oborio rekord, ovaj podatak je prikazan svima u hali Nagetsa i dok je publik aplaudirala, Jokić se nije preterano oduševljavao, što mu je donekle i manir. Bio je fokusiran na to da njegova ekipa napravi preokret u drugom poluvremenu i uspeli su u tome pošto je Jokić pored pomenutog broja asistencija upisao još i 31 poen i 11 skokova, dok mu je šut bio nešto "slabiji" u odnosu na prosjek koji viđamo, ali opet preko 50 odsto (12 od 20).


Ohrabrujuća vijest za trenera Majkla Melouna je i to što je Džamal Marej sve bolji i upravo je Kanađanin vezao pet ključnih poena u završnici kada je Minesota vodila 118:115, da bi zakucavanje Gordona na dodavanje Jokića riješilo utakmicu.

Marej je meč završio sa 28 poena, a odličan meč za Denver opet je odigrao i Braun sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su bili još Gordon (12) i Kaldvel-Poup (11), dok je i Hajlend pomogao sa devet poena, pošto Porteru nikako nije bilo veče i zabilježio je tek jedan pogodak iz igre od šest pokušaja. Takve stvari neće smeti da mu se dešavaju u plej-ofu pošto je treći najplaćeniji igrač ekipe. 

Sa druge strane Minesota je bila bez Taunsa i Gobera, ali je pošteno namučila Denver uz mnogo igrača koji su donosili poene. Imali su sedam dvocifrenih, a najviše se istakao Mekdenijels sa 18.

NBA REZULTATI

Dalas - Atlanta 122:130
Njujork - Vašington 105:116
Hjuston - Šarlot 117:122
Memfis - Klivlend 115:114
Nju Orleans - Majami 98:124
Oklahoma - Indijana 126:106
Juta - L.A. Klipers 126:103
Denver - Minesota 122:118
L.A. Lejkers - Sakramento 111:116

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC