• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nevjerovatno kako je Zvezda potpisala Kampaca!" Direktor Partizana pričao o Fakundu, pa pomenuo i Miloša Teodosića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Gostovanje sportskog direktora Partizana moglo bi da izazove mnogo reakcija u regionalnoj košarci.

 Zoran Savić o dolasku Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Pred košarkašima Crvene zvezde i Partizana nalazi se drugi evroligaški derbi, a meč koji će u petak uveče biti na programu u hali "Aleksandar Nikolić" može da bude i presudan za plasman u plej-of na kraju ligaškog dijela sezone. Samo nekoliko dana pred taj meč sportski direktor Partizana Zoran Savić gostovao je u italijanskom podkastu "Sportklub" i tamo pomenuo Fakunda Kampaca, neregistrovano pojačanje crveno-bijelih.

Argentinac je već nekoliko nedjelja u Beogradu, ali nema pravo da igra Evroligu u dresu Crvene zvezde. Neće biti na parketu ni protiv Partizana u petak, što bi moglo da bude veoma bitno za crno-bijele. Direktor Partizana prokomentarisao je Argentinca i finansijsku situaciju Zvezde tokom ovog gostovanja.

"Promijenili su dosta igrača, drugi će se mijenjati. Našli su finansije, i dalje mi izgleda nevjerovatno kako su mogli da potpišu Kampaca", istakao je Zoran Savić, nekada veoma trofejni košarkaš.

On ovog puta nije mnogo riječi trošio na predstojeći duel, kao i na odnose sa crveno-bijelima, već se ubrzo okrenuo ka potpuno drugoj temi.

Italijane je zanimalo njegovo mišljenje o Milošu Teodosiću, koji već godinama uspješno nosi dres Virtusa iz Bolonje. Savić je svojevremeno igrao baš u Bolonji, a sada je hvalio organizatora igre iz Valjeva, kojeg bi volio da vidi u nekom svom klubu.

"Miloš Teodosić ima nevjerovatnu viziju na parketu, razumije šta se dešava na terenu čak i prije nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po cijelom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vrijeme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svježim za finiš sezone. Doveo bih ga u tim koji vodim, volim igrače koji obožavaju da igraju košarku. Mnogi samo trče i skaču, on razumije igru, čak i kada izgleda kao da se tek sada probudio. Može da ubaci 30 poena, ali i da promijeni utakmicu u dva poteza", ispričao je sportski direktor Partizana.

Italijane je zanimalo i kako bi uporedio Teodosića i Antoana Rigodoa, sa kojim je svojevremeno igrao upravo u Virtusu. "Ne znam. Rigodo je bio manje talentovan, ali imao je veći kontinuitet. Uvijek ste znali šta od njega možete da očekujete. Mnogo mi se sviđao kao igrač, bio je kompletan."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC