• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad legenda o Jokiću bira riječi, a o nekom drugom - ne! MONDO Podkast Šesta lična: San koji Nikola srećan sanja sam!

Autor Dragan Šutvić

Poslušajte najnoviju epizodu MONDO podkasta Šesta lična.

 mondo podkast šesta lična o nikoli jokiću Izvor: MONDO

Ako ste NBA počeli da pratite devedesetih, a veliki broj vas sigurno jeste, onda znate da je to bila era velikih centara. Dejvid Robinson, Patrik Juing, mladi Šek...ali prije svih, veliki, veliki Hakim Olajdžuvon.

Centar Hjuston Roketsa, dvostrukog šampiona iz sredine devedesetih, bio je u isto vrijeme i elegantan i brutalno efikasan. Savršeni defanzivac, ubica u napadu, legendarni "Drim" je dugi niz godina bio nerješiva enigma za sve u NBA. Hakim danas radi kao individualni trener za igrače koji žele da unaprijede igru u reketu, i njegova se u tom segmentu poštuje kao nikad.

Stoga, jedna od centralnih tema ovonedjeljnog NBA podkasta je "besjeda" koju je Hakim posvetio modernim centrima u ligi, i koju je u formi kolumne prenio čuveni američki časopis "Sports Ilustrejted". Hakim je vrlo biranim riječima pričao o Nikoli Jokiću (koji je i na naslovnoj strani novog broja, što je takođe velika čast), a nešto manje biranim o Džoelu Embidu – razumije se, desile su se akcije i reakcije, i tome smo posvetili dosta vremena. A šta smo pričali, čućete u samom podkastu!

Što se ostalog tiče, pa, standardne teme! Milvoiju su se vratili Janis Adetokumbo i Kris Midlton, i odmah izgledaju bolje – ali pitaju se itekako i zahuktali Siksersi koje predvode već spomenuti Embid i Džejms Harden. Klivlend opet luta, a ostatak „čopora“ na istoku se mota oko plej-ina. Može li Orlando možda da iznenadi? Malo pričamo i o njima i Detroitu, uzevši u obzir da očekujemo da budu pijačno aktivni u narednim nedeljama.

Zapad je manje-više nepromijenjen, mada neke (znamo i koje) izuzetno raduje treće mjesto za Sakramento Kingse. Nju Orleans konačno dočekuje Brendona Ingrama poslije dva mjeseca pauze, Klipersi tiho pobjeđuju i nameću se, a Finiks izlazi iz krize. Opet, pričamo o Lejkersima koji su povukli prvi potez – doveli su Ruija Hačimuru iz Vašingtona. Da li je to rješenje za njihove probleme?

Odgovore, po običaju, nemamo, ali nudimo ponešto drugo. Poslušajte, pa se vidimo sljedeće nedjelje!

Pogledajte

01:11:42
Šesta Lična – S5N11
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC