• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee nakon poraza: Počinjemo mečeve mlako, a Zvezde je bila raspoložena

Autor Haris Krhalić

Vlada Jovanović je poslije poraza od Crvene zvezde odgovarao na pitanja medija.

 Jovanović nakon poraza od Crvene zvezda Izvor: Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

Igokea je u seriji poraza, doživela je 10. uzastopni, gledajući sva takmičenja. Posljednji trijumf u ABA ligi ostvarila je 4. decembra protiv MZT-a, a onda je u FIBA Ligi šampiona dobila Nimburk (13. decembra), od tada ne zna za pobjedu. Sada je i u Pioniru izgubila od Crvene zvezde (104:71).

Trener Vladimir Jovanović je na konferenciji za medije prvo analizirao meč, a pričao je i o drugim temama. "Čestitam Zvezdi na sjajnoj igri i zasluženoj pobjedi. Mi smo u seriji loših rezultata i to utiče na ekipu i samopouzdanje. Počinjemo mečeve mlako, ne vjerujemo da možemo da pobijedimo Zvezdu na njenom terenu i to se videlo od prvog minuta i na tome zamjeram. Imala je fenomenalno šutersko veče 19, od čega 12 u prvom poluvremenu. Većina je došla zbog naše mekane igre u defanzivi, uz takav procenat šuta ovo je još i sjajan rezultat za nas. Imamo težak raspored i tešku situaciji, vjerujem da će stvari da se promijene kada dođe da jedna pobjeda. Želim Zvezdi sve najbolje u nastavku sezone", počeo je Jovanović.

Meč je bio gotov već poslije nekoliko minuta igre, kada je Zvezda od 7:4 napravila seriju 15:0 (22:4) i rešila sve. "Mi smo započeli meč sa nekim izgubljenim loptama u momentima kada smo imali otvorene šuteve. Dosta teških šuteva je Zvezda pogodila, ali je bilo dosta i onih bez pritiska, nismo igrali sa energijom i to je rezultat velikog broja primljenih poena. Zvezda je bila raspoložena, reagovala je na dva uzastopna poraza ove nedjelje u Italiji i na našu žalost mi smo sljedeći rival koji je stigao u Pionir".

Vjeruje da njegov novi tim može da popravi situaciju u budućnosti. "Pokušavamo da radimo, dobro treniramo, potrebna nam je jedna pobjeda, da vjerujemo da će doći. Imamo četiri uzastopna gostovanja čini mi se. Sve na strani i mora da vjerujemo da možemo da pobijedimo, da izađemo sa tim stavom, ako tako izađemo na teren onda imamo veće šanse. Posljednja pobjeda ostvarena je 4. decembra, taj negativna niz utiče. Ne mogu da se promijene te stvari preko noći, nema čarobnog štapića, Samo da vjerujemo, radimo i kada dođe da pobjeda, biće lakše."

Jovanović je sezonu počeo na klupi Crvene zvezde, ali je poslije serije loših rezultata došlo do sporazumnog raskida saradnje. Navijači su ga lijepo dočekali u Beogradu. "Meni je uvijek lijepo u Pioniru, hvala navijačima. Stvarno Zvezdi želim da ostvari sve svoje ambicije u nastavku prvenstva. Napravili su niz pobjeda od kada sam ja otišao i to je bilo potrebno tada."

Za kraj je uporedio prvi duel ovih timova u oktobru u Laktašima kada je Zvezda slavila (76:70). "U tom prvom duelu je igrao centar Stivens koji je bio pravi zaštitnik obruča. Fali mnogo i Mario Nakić, dva bitna igrača za tim. Šta je tu je, ne možemo niti imamo pravo na izgovore. Ono što imamo je najbolje i to je to. Pratimo tržište, analiziramo, možda još neki igrač ode i dođe u narednom periodu", zaključio je Jovanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC