• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO REKORD U NBA, ON JE NAJBOLJI HRVAT IKADA: Odavno je prešao Dražena i Rađu, sad je pao i Toni Kukoč

Autor Haris Krhalić

Bojan Bogdanović piše istoriju svakim novim danom u NBA ligi

 Bojan Bogdanović Hrvat sa najviše poena u NBA ligi Izvor: MN PRESS

Toronto je savladao Detroit 119:118 u drami, a u tom meču smo dobili i jedan rekord! Iskusni hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović postao je Hrvat sa najviše poena u istoriji NBA lige pošto je na ovom meču ubacio 33 poena. 

Igra fantastično Bogdanović ove sezone i rijetka je svijetla tačka u sezoni Pistonsa, a poslije ove utakmice ima 10.879 poena, čime je za pet poena preskočio dosadašnjeg rekordera i trostrukog NBA šampiona Tonija Kukoča koji je imao 10.874 poena u NBA karijeri. 

Bogdanovićev put u najjačoj ligi svijeta počeo je 2014. godine kada je nakon uspješne evropske karijere prešao u Bruklin Netse. Tu je ostao tri godine i odmah se nametnuo kao ozbiljan NBA igrač. U februaru 2017 trejdovan je u Vašington, ali se tu zadržao do kraja sezone prije nego što je otišao u Indijanu. Bio je starter i napredovao je u dvije sezone u Pejsersima, ali tek dolaskom u Jutu postaje zaista prava poenterska sila u NBA.

Uspio je da ima sezonu sa prosjekom od preko 20 poena po meču kod Kvina Snajdera u timu Džeza, a onda je u rekonstrukciji tima na kraju završio u Detroitu gdje je ubjedljivo najbolji igrač ove sezone i ređa impresivne partije. Sa 33 godine djeluje da je na vrhuncu i da će ozbiljno popraviti dosadašnji hrvatski rekorde.

Odavno je nadmašio velikane poput Dražena Petrovića koji ima 4.461 poen u NBA, Dina Rađu sa 3.733 poena, kao i Gordana Giričeka (3.670), Žana Tabaka (1.233), Zorana Planinića (561), Damjana Rudeža (480)m Stojana Vranjkovića (473). 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC