• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa košarkašima Zvezde i Partizana na Svjetsko prvenstvo: Svetislav Pešić presjekao i objavio spisak Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svetislav Pešić je rekao svoje! Izbacio je spisak igrača koji su kandidati za posljednje mečeve kvalifikacija za Mundobasket.

 Spisak košarkaša Srbije za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić je saopštio svoj prvi spisak poslije Eurobasketa u Češkoj i Njemačkoj i saopštio je 24 kandidata za mečeve sa Grčkom i Velikom Britanijom. 

"Orlovi" će u petak 24. februara igrati na gostovanju Grčkoj u Atini, a nakon toga u ponedjeljak 27. februara protiv Velike Britanije se u hali "Aleksandar Nikolić" završava kvalifikacioni ciklus za Mundobasket u Indoneziji, Japanu i  na Fiipinima. 

Selektor je u 24 igrača na koje računa uvrstio i košarkaše Partizana, Crvene zvezde kao i srpske košarkaše koji nastupaju u Evroligi za strane klubove, a tu su i neki igrači iz ABA lige, KLS-a, tako da nema samo košarkaša iz NBA. Od MVP-a finala Evrolige Vasilija Micića, preko ključnih igrača vječitih rivala, do košaraša koji nastupaju u inostranstvu, to je najbolje što Srbija ima. 

Ovo je kompletan spisak nacionalnog tima za mečeve sa Grčkom i Velikom Britanijom: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Okupljanje srpskog nacionalnog tima počeće nakon završenih nacionalnih kupova, a situacija u grupi je takva da je Letonija prva sa sedam pobjeda, Srbija i Grčka imaju po pet, Turska i Belgija po tri, a Velika Britanija jednu pobjedu. Srpskom timu je za prolazak dalje potrebna jedna pobjeda u posljednja dva meča. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC