• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEĆU DA SE PRAVDAM KAO PIKSI! Svetislav Pešić: "Nije se posipao pepelom, a svi će reći sad se vadi!"

Autor Haris Krhalić

Svetislav Pešić ponovo se osvrnuo na neuspjeh reprezentacije Srbije na Eurobasketu i odluku da se ne obrati medijima poslije završetka turnira.

 Svetislav Pešić o Piksiju i novinarima Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić nije održao konferenciju za medije nakon povratka sa Eurobasketa, gdje su "orlovi" eliminisani već u osmini finala, što je naišlo na ozbiljne kritike, dok s druge strane selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković nije napravio takvu grešku. Piksi je izašao pred novinare dan nakon povratka u Beograd sa Svjetskog prvenstva u namjeri da objasni šta se desilo na Mundijalu, smatrajući da duguje javnosti makar to...

Sa takvom odlukom Kari se ne slaže, odnosno smatra da nije bilo nikakve potrebe da objasni ono što se desilo na Eurobasketu, kao ni na Svjetskom prvenstvu.

"Ako hoćeš nešto veliko da praviš ne može da se analizira samo jedan rezultat već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija poslije Svetskog prvenstva u Kataru, recimo. Došao je na konferenciju za medije, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio: 'vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi'", rekao je Pešić u emisiji "60 minuta sa Vladom i Acom" na "Maks Bet radiju".

Pešić dodaje da treneri "malo drugačije definišu" neuspjehe od medija, dodajući da zna kako je ocijenjen rezultat Srbije na Eurobasketu pošto smo "mi specijalni narod sa specijalnim mentalitetom" u kome se sve svodi na biti ili ne biti. Selektor smatra da srpski narod "živi od euforije do euforije i to veoma glasno", a da su neki bivši igrači naštetili srpskoj košarci davajući površna mišljenja u blogovima i intervjuima.

Izvor: MN PRESS

"Ako završavamo ovu godinu, a vi se vraćate na Indijanapolis, rekao bih da je i ranije jugoslovenska košarka imala neuspjehe, ali su se akumulirali u uspjehe, jer svaki uspjeh zahtjeva kontinuitet. Ono što ne vide ni mediji ni ovi koji brinu tuđu brigu, i vjeruju u euforiju kao i ovi što su očekivali dobre rezultate fudbalske reprezentacije sa totalno nerealnim ambicijama, ali to smo mi. Ja ovu godinu ocjenjujem na neki drugačiji način. Po meni, takmičenje na EP ne možemo da ocenimo kao uspjeh, ali bih ga ocijenio kao privremeni rezultatski neuspjeh. Dakle, samo rezultatski. Nikakva katastrofa, jer poslije dugo godina reprezentacija je došla sa velikim entuzijazmom", objasnio je Pešić.

Selektor "orlova" je dodao da nije on taj koji "pravi euforičnu sliku" i dodaje da poraz od Italije nikad nije sramota, pošto su izgubili od "starijeg, od zemlje košarke".

"Imaju profesionalnu ligu, organizaciju... Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom kolosijeku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak, sad da se kao Piksi nešto pravdam, niti želim, niti mi to treba!", zaključio je Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC