• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMOJTE VIŠE TO DA ME PITATE, NAPIŠITE DA SAM JA KRIV! Duško Ivanović o Zvezdinom porazu: Ozbiljna ekipa ne može ovako!

Autor Dragan Šutvić

Trener Crvene zvezde na konferenciji za novinare posle Albe preuzeo krivicu za ovaj i za svaki poraz.

 duško ivanović nakon utakmice crvena zvezda alba  Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Crvena zvezda Meridianbet ponovo je glatko izgubila od Albe u hali "Pionir", a trener crveno-bijelih Duško Ivanović preuzeo je poslije meča odgovornost za taj i za sve druge poraze.

"Kad se izgubi utakmica, slobodno napišite da sam ja kriv, da ne ponavljamo svaki put kad izgubimo. Tako stvarno mislim. Nemojte me više pitati da li je krivica trenera, jeste. Imate li neko drugo pitanje?", pitao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Crnogorski stručnjak kritikovao je opredjeljenje svojih igrača da sve pokušaju da riješe šutem za tri, koji ih uopšte nije služio, pa su završili meč sa samo pet ubačenih trojki iz 28 pokušaja, od čega su u drugom poluvremenu pogodili samo jednu iz čak 16 pokušaja.

"U drugom poluvremenu nismo igrali ni odbranu, ni napad, nismo imali ni opcije u napadu. Jedina mogućnost u napadu nam je bila da šutiramo trojke, a danas nam nije bio dan za trojke. Pobijedio je tim koji je čvršće igrao u odbrani i stprljivije u napadu", rekao je Ivanović.

"U prvom poluvremenu smo imali agresivnost koju treba da imaš protiv Albe. Oni su atipična ekipa, igraju sa strpljenjem u situacijama 'jedan na jedan', a kad smo prestali da igramo odbranu, oni su dobili lagane koševe, dok smo mi htjeli da trojkama brzo dođemo do rezultata, a onda smo ostali bez snage za to...", dodao je Ivanović.

Upitan za činjenicu da su Zvezdini šuteri Nemanja Nedović, Luka Vildoza i Ognjen Dobrić ubacili samo po jednu trojku, a zbirno šutirali poražavajućih 3/22, Ivanović je rekao:

"Većina šuteva je bila izgrađena, oni su bili sami, ali ozbiljna ekipa ne može tako. Jednu od 20 utakmica možeš da dobiješ šutem, ali ozbiljna ekipa mora da ima više solucija, prodore, malo bržu igru. Večeras smo htjeli samo trojkama, imali otvorene šuteve, ali ih promašili. Ali to nije put da nešto uradimo u Evroligi. Drugo poluvrijeme sigurno nije način na koji ćemo nešto da uradimo".

Crvena zvezda trenutno ima evroligaški skor 11-14 i sve je dalje od zone koja vodi u plej-of. Koliko će biti pobjeda potrebno za plasman? Ivanović ne želi da predviđa.

"Ne bih sad prognozirao, to zavisi od onih iznad nas, ali mi da gledamo nas i da pokušamo da dobijemo što veći broj utakmica, pa ćemo vidjeti na kraju", dodao je crnogorski trener.

Zvezda će naredni evroligaški meč odigrati sljedećeg četvrtka u Minhenu protiv Bajerna.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC