• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidjeli smo šta se desilo Argentincima! Avramović povukao kad se lomilo: "Dres Srbije, od toga nema ljepše!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksa Avramović bio je jedan od junaka pobjede Srbije protiv Velike Britanije.

 Aleksa Avramović izjava nakon plasmana Srbije na Mundobasket Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Srbija je prošla na Svjetsko prvenstvo u posljednjem trenutku. Uhvatila je posljednji let za Mundobasket pobjedom protiv Velike Britanije u Beogradu (101:83). Bilo je teže nego što rezultat govori, posebno u prvom poluvremenu u kom su gosti prijetili. U nastavku je sve došlo na svoje.

Jedan od igrača koji ima velike zasluge za to svakako je Aleksa Avramović, ujedno i najefikasniji akter meča (20, 4/4 za dva, 2/4 za tri, 6/6 penali). Preuzeo je odgovornost, pogodio neke teške šuteve i pomogao nacionalnom timu da prođe. "Oni su došli ovdje rasterećeni, dugo igraju zajedno i zbog toga je bilo teže. Mi smo u meč ušli sa velikom željom, ali i dosta grešaka. Bili su u egalu. Poslije smo zbili redove, poštovali principe u odbrani i napadu, od toga su došli laki poeni, šutevi za tri poena, tranzicija, ukrali smo par lopti. Imali smo nalet u drugom poluvremenu, podigli razliku i pobijedili", rekao je Avramović.

Nije želio sebe da stavlja u prvi plan. "Uvijek je lijepo kada igram za reprezentaciju, osjećam se ponosno i to je jedan od tih dječačkih snova kada krenemo da se bavimo košarkom. Mnogo igrača je prošlo kroz ove kvalifikacije, cikluse, ne bih sebe da izdvajam. Svakim novim dolaskom bogatiji si za iskustvo, nema ljepšeg osjećaja od nošenja ovog dresa. Nema nikakvog posebnog isticanja, znamo svi šta igranje za Srbiju znači. Trudimo se da podižemo nažu formu, da se bolje upoznamo, da nam to bude lakše na narednim okupljanjima. Problem je što u svim tim 'prozorima' ima drugih igrača, nije lako, ali smo ispunili cil i presrećni smo."

Na pitanje da li su igrači bili zabrinuti i pod pritiskom zbog iznenađenja i ispadanja drugih timova, poput Argentine, imao je zanimljiv odgovor. "Zabrinuti ne, pod pritiskom da. Bilo je mnogo igrača tokom svih ovih 'prozora', znali smo da sve sad staje u jedan meč i naravno da smo vidjeli šta se desilo nekim drugim zemljama na drugim kontinentima. Vidjeli smo da je Argentina ispala iako je bila u punom sastavu, izgubila je od Dominikane. Svjesni smo bili da postoje iznenađenja, ali smo od prve sekunde vjerovali u pobjedu. Bilo je grešaka i dobrih stvari, ali smo stvarno dali sve, izgarali smo na terenu, publika je to znala da prepozna i zahvalni smo im na tome."

Pogledajte

03:40
Aleksa Avramović izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Pogledajte i detalje sa meča:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC