• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAVIJAČI CRVENE ZVEZDE SU SRAMOTA ZA EVROLIGU! Atamana dočekali uvredama u Beogradu, on osuo paljbu po "delijama"!

Autor Dragan Šutvić

Ergin Ataman nije ostao dužan navijačima Crvene zvezde poslije uvreda koje je dobio u "Pioniru" na meču Evrolige.

 ergin ataman o navijačima zvezde  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je savladala Efes na domaćem terenu u Evroligi, a na tom meču je trener gostujućeg tima Ergin Ataman izbačen sa utakmice zbog dvije tehničke. On je tokom cijelog meča prigovarao sudijama i svađao se, a navijači beogradskog kluba ga nisu lijepo dočekali. 

Ataman je bio trener Galatasaraja u trenutku kada je na gostovanju Crvene zvezde u Istanbulu 2014. godine pred utakmicu Evrolige ubijen navijač crveno-bijelih Marko Ivković, a zbog Atamanovih neprikladnih komentara o tom tragičnom događaju turski trener uvijek nailazi na osudu navijača Zvezde. Tokom utakmice sa Efesom navijači su ga vrijeđali, zbog čega su sudije i delegati opomenuli klub na poluvremenu meča, a poslije svega se sada oglasio i Ataman. Pred meč sa Makabijem više je vremena potrošio da komentariše ponašanje navijača Crvene zvezde nego naredni meč svog tima. 

"Meč sa Makabijem je jako bitan za nas kada je plejof u pitanju. Bez obzira na odsustvo brojnih igrača mi ćemo sigurno uz sjajnu atmosferu koju prave naši navijači imati veliku motivaciju. Sada sam ponovo shvatio ljepotu i veličinu naših navijača koji uvijek navijaju u duhu fer pleja i u skladu sa ljepotom sporta", rekao je Ataman, a onda je kritikovao beogradske navijače: "Uvrede koje su mi tokom cijele utakmice u Beogradu upućivali navijači Crvene zvezde su sramota za sport i za organizaciju Evrolige", rekao je Ataman. 

Kada se desio taj incident Ataman je navijače Crvene zvezde nazvao "teroristima", a evo šta je tada rekao:  "Bilo je užasavajuće gledati sve ono što sam vidio ispred hale prije početka utakmice. Oko 300 pristalica Crvene zvezde napravilo je haos, a niko nije reagovao na vrijeme. Oni su napali naš narod, navijače, policiju. Bacali su kamenice i baklje po nedužnim sugrađanima. To nisu navijači, to su teroristi", rekao je Ataman 2014. godine. 

O svemu ovome se poslije utakmice oglasio i pomoćni trener Efesa Jakup Sekizkok koji je zamijenio Atamana na klupi u finišu meča kada je iskusni stručnjak isključen. 

"Prije svega, žao mi je što su navijači cijelu utakmicu neprikladno vikali ka treneru Atamanu. To nije adekvatno za košarku i to nije košarkaško okruženje. Što se tiče utakmice, Crvena zvezda se borila veoma snažno cijelu utakmicu, igrali su čvrstu, fizičku odbranu. Uspjeli smo da pronađeno ofanzivni ritam do posljednje četvrtine, vodili smo tada poen prednosti, a od tog trenutka izgubili smo energiju, ritam u napadu i to je uticalo na našu odbranu. Oni su tako ostvarili laku pobjedu na kraju četvrte četvrtine. Bez obojice plejmejkera (Micića i Larkina, prim. novin) bilo nam je teško da igramo, ali kao što sam rekao, 32, 33 minuta bili smo u igri i zadovoljni smo borbom naših igrača. Pošto je ovo dupla nedjelja Evrolige, sutra ćemo trenirati i bićemo spremni za petak", izjavio je turski trener.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC