• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama Efesa i NAJGORE moguće vijesti za Partizan: Pao je Real u trileru, Vasa i Larkin opet igrali na Atamanov zahtjev!

Autor Dragan Šutvić

Poraz u duelu sa Realom je mogao Efes mnogo da košta, a ovako bi poslije utakmice sa Partizanom aktuelni šampion Evrope mogao da se nađe na mjestu koje vodi u Top 8.

 efes pobijedio real  Izvor: MN PRESS

Ergin Ataman je uspio! Nakon što je natjerao Vasilija Micića i Šejna Larkina da igraju u nakon povreda i bez odrađenog treninga u meču sa Makabijem, sada ih je ponovo poslao na teren. I nakon što je Makabi pregazio aktuelnog šampiona Evrope, sada je Efes uspio da pobijedi Real Madrid 90:89.

Real Madrid je došao do prednosti u prvoj četvrtini, imali su šest poena prednosti 24:18 na kraju prvog dijela meča, ali je odmah na početku druge četvrtine Efes uspio da se vrati. Nakon još jedne serije Reala ipak se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Efesa 42:39.

U trećoj četvrtini smo gledali ravnopravnu borbu do rezultata 51:52 za Real, kada je uslijedila velika serija Efesa koji se odlijepio na dvocifrenu razliku i završio taj period sa 17 poena "plusa" - 77:60.

Iako je Real uspio da se vrati u meč i čak povede 84:83 poslije sjajne poslednje četvrtine usledila je trojka Šejna Larkina, pa poeni Plajsa i Klajburna za konačnu pobjedu! Na kraju je Džanan Musa pogodio trojku za 90:89 na dvije sekunde do kraja, ali to nije bilo dovoljno za trijumf kraljeskog kluba. 

Najefikasniji u redovima Efesa bio je Šejn Larkin sa 18 poena, samo poen manje imao je Elajdža Brajant, a 15 poena je dao Vil Klajburn. Dvocifren je sa 11 bio i Plajs koliko je imao i Singlton, a na 10 se zaustavio Vasilije Micić. Sa druge strane Džanan Musa je imao 16, Gabrijel Dek 15, Ćaćo Rodriges 14, a Valter Tavares 13 poena. 

Ovo je jako bitna pobjeda za Efes pred meč sa Partizanom u narednom kolu Evrolige. Duel sa Realom je bio odložen zbog zemljotresa u Turskoj, a sada Efes konačno ima isti broj odigranih utakmica kao ostatak timova u Evroligi. Trenutno su na 10. mjestu sa skorom od 14 pobeda i 14 poraza, a Partizan je odmah iznad njih sa 15 pobjeda i 13 poraza. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC