• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVOJE ODLUČUJE O KAZNI ZA MATIJASA LESORA! Javio se komesar ABA lige: "Imam povjerenje u njega"

Autor Haris Krhalić

Komesar ABA lige Milija Vojinović pričao je o dešavanjima sa vječitog derbija i kazni koju bi mogao da dobije Matijas Lesor.

 Milija Vojinović o kazni za Lesora Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Poslije pobjede Partizana protiv Crvene zvezde u vječitom derbiju odigranom u ABA ligi nastao je haos. Matijas Lesor je udario Filipa Petruševa po završetku utakmice. Nastala je gužva, nekako su ostali igrači sklonili frnacuskog centra i onda su se nastavili problemi van terena. Uslijedila su saopštenja dva kluba, pa je košarkaš crveno-bijelih bio i u policiji kako bi dao izjavu povodom incidenta. Sada se čeka odluka čelnika regionalnog takmičenja, a o tome je upravo pričao Milija Vojinović.

Komesar regionalnog takmičenja naglasio je da će o svemu odlučiti disciplinski sudija Hrvoje Vidan. "Kao što procedura nalaže, taj slučaj, kao i sve ostalo što se dešavalo u posljednjem vječitom derbiju, ali i svim ostalim utakmicama 21. kola, sada se nalazi u rukama Hrvoja Vidana. Sigurno ne bih dao sebi za pravo da prejudiciram njegove odluke ili na bilo koji način utičem na njih, ali imam puno povjerenje u njegov sud i rad", rekao je Vojinović za "Novosti".

Osvrnuo se i na probleme sa navijačima, zbog toga je prošle sezone bilo pražnjenja tribina."Mnogo puta sam to rekao, ABA liga uvijek uradi sve što je u njenoj moći da se nemile scene prije svega spriječe, a ako se već dese, da se maksimalno zaštiti bezbjednost aktera. I to je crta koja ne sme da se prijeđe, što se vidi i na osnovu svega što se dešavalo prošle sezone. Sigurno nikome nije prijalo to što se peti meč finalne serije završio pred praznim tribinama i što se, umjesto aplauza i pjesme navijača, čula škripa patika, ali naša je obaveza da učinimo sve kako bismo osigurali bezbjednost aktera."

Na kraju je pričao i o odloženim utakmicama, Budućnost - Partizan, Cedevita Olimpija - Crvena zvezda i Mornar - Igokea igraće svoje mečeve 22. aprila. "Već zakazani termini produžiće ligaški dio za samo sedam dana, odnosno plej-of će kao i prošle sezone početi u posljednjem vikendu aprila. Očekujem da se zadržimo u istim okvirima. Postoji opcija da se i meč Mornara i Igokee odigra ranije, jer oni nemaju obaveze u evropskim takmičenjima", zaključio je Milija Vojinović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC