• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igramo protiv pitbula spremnog da ujeda! Partizan gostuje prvaku Evrope - ovo morate da znate o najvažnijem meču!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan gostuje Efesu, a Zek Ledej zna šta čeka njega i njegov tim u jednoj od ključnih utakmica za plasman među osam najboljih.

 Partizan - Efes Evroliga najava meča Izvor: MN PRESS

Partizan se bori za mjesto među najboljih osam u Evroligi. Igra protiv direktnog konkurenta za jednu od tih pozicija - Efesa. Gostuje u Istanbulu i pokušaće da iznenadi dvostrukog prvaka Evrope na strani. Pred ovaj meč crno-bijeli imaju skor 15-13, dok je turski tim na 14-14. Vodiće se velika borba za prolaz dalje.

Za razliku od prošle sezone kada je ekipa Ergina Atamana bila među najdominantijima u ligi, ove godine se žestoko muči, pa je tako ugroženo i mjesto za četvrtfinale elitnog takmičenja. Svjestan je toga i Zek Ledej. "Samo zato što pitbul nije u dobroj formi ne znači da te neće ujesti. Moraš da ideš tamo spreman, da znaš šta te čeka. Imaju veoma talentovanu igrače i veterane, dugo igraju zajedno. Moramo da se borimo i da radimo ono što nam trener Obradović kaže. Idemo da se borimo i da uradimo sve što treba za trijumf. Pokazali smo karakter u derbiju i nastavićemo da rastemo kao tim", jasan je Ledej.

Vremena za odmor nema, poslije trijumfa u derbiju i povratka od 20 poena zaostatka crno-bijeli otišli su u Tursku i pokušaće da ponove ono što su već učinili u decembru prošle godine. Tada je u Beogradu pao Efes. Ovo su sve najvažnije informacije koje treba da znate o ovoj utakmici.

KAD I GDJE SE IGRA?

Meč se igra u četvrtak od 18.30 časova u "Sinan Erdem dvorani". Partizan u ovaj meč ulazi sa skorom 15-13 i nalazi se na sedmom mjestu, dok je Efes 10. sa skorom 14-14.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Prenos utakmice je na televiziji Sport klub. Kao i uvijek, tekstualni prenos utakmice možete da pratite na MONDU.

EFES U PUNOM SASTAVU

Izvor: MN PRESS

Očekuje se da protiv Partizana Efes zaigra u punom sastavu. U zaostalom meču protiv Real Madrida igrali su i Vasilije Micić i Šejn Larkin.

"Izgleda da su svi timovi u punom rosteru kada igraju protiv nas, prije toga su povrijeđeni. Spremamo se za Efes kao da igra u najjačem timu. Radi se o posebnoj ekipi, ali ćemo uraditi sve što treba da pobijedimo. Ja lično ne gledam rezultate ostalih timova u borbi za top8, pratim samo svoj tim. Imamo mnogo utakmica do kraja i treba da se fokusiramo na sebe, na kraju krajeva, zavisimo najviše od sebe", rekao je Ledej.

KO SUDI?

Izvor: MN PRESS

Meč u Istanbulu sudiće Migel Anhel Perez (Španija), Robert Viklicki (Češka) i Janis Fufis (Grčka).

ŠTA KAŽE ISTORIJA?

Izvor: MN PRESS

Kada su u pitanju dueli Efesa i Partizana kroz istoriju, bilo ih je ukupno 13. Turski tim ima trijumf više (7-6). Crno-bijeli su dva puta uspjeli da slave na gostovanjima. Pokušaće to da učine i treći put.

Što se statistike tiče, Efes je tim koji prosječno postiže 82,1 poen i prima 80,1, dok Partizan u prosjeku daje 84,1 poen i po tome je peti u Evroligi, a prima 82,4 poena i po tome je na 14. mjestu. Jedna od stavki na koju će Obradovićev tim morati da obrati pažnju je skok, pošto je Efes drugi u elitnom takmičenju po defanzivnom skoku (24,5 po meču).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC