• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI ALARMI SADA TREBA DA SE UPALE! Željko Obradović upozorava: Biće VEOMA teško, nema euforije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Partizana podiže "borbenu gotovost" crno-bijelih pred najvažniju fazu sezone.

 Željko Obradović najavio najvažnije utakmice u sezoni Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

S obzirom na odgađanje utakmice Budućnost - Partizan, igrači Željka Obradovića dobili su slobodan vikend poslije velike pobjede protiv Efesa i iskoristili su ga da napune baterije pred najvažniju fazu sezone. Od ponedjeljka oni su opet u ritmu treninga i spremaju se za petak i duel protiv lidera tabele Evrolige, Olimpijakosa.

Na početku važne radne nedjelje crno-bijelih, Željko Obradović je u izjavi za klupsku televiziju rekao da nema prostora za samozadovoljstvo uprkos seriji sjajnih rezultata i pozvao je sve da budu potpuno fokusirani.

"Predstoje nam najvažnije utakmice sezone. Nemamo nikakav razlog za bilo kakvu euforiju. Ovo je sad rasplet i u Evroligi i u ABA ligi. Nadamo se da ćemo oba takmičenja završiti pozitivno, odnosno da ćemo imati priliku da nastavimo takmičenje u Evroligi, jer smo u takvoj situaciji da zavisi od nas, ali biće veoma teško. Igramo protiv četiri tima koji su u ovom trenutku prvoplasirani u Evroligi - Olimpijakos, Barselona, Real i Monako. Tu je i Panatinaikos, koji je veliki klub, kako god da izgleda u ovom trenutku. Juče sam gledao utakmicu Panatinaikosa i Olimpijakosa, koja je završila dva razlike za Olimpijakos, i oni pokušavaju da rade neke nove stvari pod novim trenerom. Ne možemo da pričamo u odnosu na ta četiri tima i da će Panatinaikos biti nešto lakše", rekao je Obradović.

"Žoc" je govorio i o ABA ligi, podsjetivši na to da će crno-bijeli u naredne tri utakmice biti bez suspendovanog Matijasa Lesora. Francuz će zbog udaranja Filipa Petruševa morati da propusti duele protiv Cedevita Olimpije, FMP-a i Igokee, a vratiće se za posljednja dva susreta ligaškog dijela, protiv Zadra i Budućnosti u gostima.

"U ABA ligi imamo situaciju da igramo bez važnog igrača tri utakmice, a onda imamo teška gostovanja Zadru i Budućnosti. To poziva na maksimalni oprez i nemamo nijedan razlog da mislimo da je to razlog za neko samozadovoljstvo, bez obzira na to što smo odigrali u posljednje vrijeme dosta dobrih utakmica. Ne, upravo obrnuto, svi alarmi treba da se upale u ovom trenutku, da sada tek treba da počnemo da imamo najveću koncentraciju i da ovo malo što možemo da radimo na treningu da iskoristimo vrijeme da se pripremamo. Pred Olimpijakos imamo četiri treninga, a poslije toga dolazi standardno trening na dan, trening na dan utakmice, dakle dan i po i igraj. Nema kukanja, tako je nama, tako je i svima", dodao je Obradović i zaključio porukom i za navijače:  "Imamo veliku želju i znamo da ćemo imati veliku podršku navijača u ovim utakmicama i neka svako pokuša da da svoj maksimum."

Partizan je trenutno lider na tabeli ABA lige, a u odličnoj je poziciji i u borbi za plasman u Top 8 Evrolige:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC