• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prepoznajete li bivšeg igrača Zvezde? Izgleda mlađe sada, nego kad je igrao - sa Kobijem je osvojio dvije NBA titule!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Adam Morison, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde sada je u ulozi komentatora tokom NCAA turnira.

 Adam Morison bivši košarkaš Crvene zvezde komentator Izvor: Twitter/screenshot/JasmineLWatkins

Sjećate li se Adama Morisona? Čovjeka koji je proveo godinu dana u Crvenoj zvezdi i brzo postao jedan od miljenika navijača. Sada ima 38 godina, radi kao asistent u srednjoj školi koju je i on pohađao i tokom "Martovskog ludila" je u ulozi komentatora. Pojavila se njegova fotografija sa komentatorske pozicije i malo ko je uspio da ga prepozna.

Čak uz sliku stoji i opis da "Izgleda mlađe sada nego kada je bio igrač". Njegova karijera jedan je od primjera zašto nikada ne treba odustajati od svojih želja i ciljeva. Sa samo 13 dijagnostikovan mu je dijabetes i to ga nije sputalo, čak šta više, dalo mu je dodatni motiv. Svaki put, na dan utakmice, jeo je istu hranu u isto vrijeme i tako kontrolisao bolest i sa sobom je nosio insulinsku pumpu. Iako se u crveno-bijelom dresu zadržao oko četiri mjeseca u periodu od septembra 2011. do januara 2012. godine, navijači su ga zavoljeli. Pamte njegove mečeve protiv Hemofarma (dao 23 poena) i Olimpije (30 poena).

Morison je završio srednju školu Mid u Vašingtonu, u kojoj sada radi kao pomoćni trener, poslije čega je otišao na univerzitet Gonzaga gdje je postao legenda. Bio je najbolji strijelac NCAA sa 28 poena u proseku 2006. godine. Iste godine izabran je kao treći pik na draftu od strane Šarlota. Poslije skoro tri sezone u Bobketsima prešao je u Lejkersem bio je dio trejda u kom se našao i Vladimir Radmanović. Sa timom iz Los Anđelesa, koji je predvodio Kobi Brajant, osvojio je dvije titule u NBA ligi i onda je došlo do raskida ugovora. Potpisao je kratkoročni ugovor sa Vašingtonom, nije prošao trening kamp i onda je došao u Zvezdu. U januaru 2012. godine otišao je u Bešiktaš, sa klubom osvojio Kup, pa je sam tražio raskid ugovora u aprilu. U septembru iste godine potpisao je za Portland, tamo se zadržao do oktobra i onda je odlučio da ode u penziju.

Poslije igračke karijere Adam je završio studije na Gonzagi, kratko je bio i asistent na univerzitetu, pa je odlučio da se vrati u Mid i tamo živi sa svojom djevojkom i troje djece. Ovako je to izgledalo kada je bio u Zvezdi:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC