• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne, nikako to nisu smjeli da dozvole Jokiću! Podigla se bura u Americi oko Nikole i Karmela: Niko ovo nije očekivao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je dvostruki MVP NBA lige, što pravi određene probleme Denver Nagetsima!

 Denver Nagetsi ne mogu da povuku dres sa brojem 15 zbog Nikole Jokića Izvor: Profimedia

"Denver Nagetsi ne mogu da povuku dres Karmela Entonija jer su taj broj dali Jokiću! Nije trebalo da bude dozvoljeno da on uzme taj broj! Jokić je bio pik druge runde tako da nisu očekivali da bude dvosrtruki MVP i dali su mu taj broj", rekao je voditelj "Sviš list" podkasta i dodao: "Moraju da povuku Jokićev dres!"

Ovo je tema koja je načeta u Americi i sada se vode velike debate oko nje! Vrlo je uobičajeno u NBA da najboljim igračima timovi povlače brojeve, a Denver je to do sada uradio za pet igrača - Aleksa Ingliša (2), Feta Luera (12), Dejvida Tomsona (33), Bajrona Beka (40), Dena Isela (44) i Dikembea Mutomba (55). Ipak, sa Karmelom imaju problem!

Kako kaže voditelj podkasta nisu u Koloradu očekivali da će 41. pik sa drafta 2015. godine postati dvostruki MVP NBA lige i sada se postavlja pitanje šta Denver da uradi? Karmelo Entoni je u Denver stigao u čuvenom draftu 2003. godine kao treći pik, iza Lebrona Džejmsa i Darka Miličića i igrao je za Nagetse od 2003. do 2011. godine. Za to vrijeme je četiri puta bio Ol-Star, jednom u drugoj, a tri puta u trećoj petorci NBA lige. Izabran je 2004. u najbolju petorku rukija, a u svim sezonama u Denveru je prosječno bilježio preko 20 poena po meču. U sezoni 2006/07 bio je posebno impresivan sa skorom od 28,9 poena, a na kraju je otišao u Njujork u potraži za titulom. 

Ipak, nema dileme da je Jokić ostavio veći utisak. Do sada je u Denveru proveo sedam sezona, dva puta je bi MVP, a sada bi mogao da osvoji i treći naslov najboljeg košarkaša ove lige. Čak pet puta je bio Ol-Star, tri puta u prvom, a jednom u drugom timu NBA lige. Takođe je izabran u idealnu petorku rukija i vidjećemo šta će na kraju njegove karijere Denver uraditi.

Ono što se pominje kao kompromisno rješenje je da se broj 15 koji nose obojica povuče, ali u dva primjerka, pa da na svodovima dvorane u Koloradu stoje dvije 15-ice - jedna sa Jokićevim, a jedna sa Entonijevim prezimenom iznad broja!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC