• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan im prijeti a zvijezde ne mogu na teren! Željkov kum u problemu pred NAJVAŽNIJE mečeve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dvojica izuzetno bitnih igrača propuštaju posljednje mečeve u sezoni, a Partizan može da ih prestigne.

 Fenerbahče oslabljen protiv Partizana Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana nalaze se u odličnoj poziciji na dva kola do kraja ligaškog dijela Evrolige, a mjesto u Top 8 fazi gotovo je zagarantovano. Crno-bijeli bi u naredne dvije runde mogli i značajno da napreduju na tabeli - stignu čak i do petog mjesta pred četvrtinale, a dobra vijest za takve kalkulacije stiže iz Istanbula. Kako je saopštio Fenerbahče, oni će u naredne dvije runde biti bez pomoći dvojice veoma važnih igrača, Devina Bukera i Skotija Vilbekina!

Devin Buker će zbog problema sa lijevim koljenom propustiti gotovo mjesec dana košarke, dok će Skoti Vilbekin zbog iste povrede odsustvovati između dvije i tri nedjelje. Praktično to znači da trener Dimitris Itudis neće moći da računa na njih dvojicu za dva veoma važna meča Fenerbahčea u finišu ligaškog dijela Evrolige.

Tim koji ima samo jednu pobjedu u posljednjih pet evroligaških mečeva suočiće se sa veoma teškim protivnicima u predstojeća dva kola. Prvo igraju protiv aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efesa, a gradski rival mora da pobijedi taj meč ukoliko želi da se domogne plej-ofa. Zatim Fenerbahčeu predstoji gostovanje u Beogradu i oproštaj Crvene zvezde od ove sezone u elitnom evropskom društvu, a to nikako neće biti lak posao. Pobjeda crveno-bijelih mogla bi da učini uslugu Partizanu i Obradovićev tim pogura barem ka šestoj poziciji na kraju ligaškog dijela.

Da se to ne bi desilo, Itudis će morati da pronađe rješenje za Vilbekina i Bukera, a vidjećemo da li će tim Marka Gudurića i Nemanje Bjelice moći da nadoknadi njihov izostanak. U teoriji, Fenerbahče može i da ispadne pred Top 8 fazu, iako već ima 18 ostvarenih pobjeda!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC