• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Partizan "isprašio" Real za TOP 8 Evrolige? BRAVO! Edin i Miloš u Šestoj ličnoj: Biće "vruće" u ABA ligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U novom podkastu "Šesta lična" Miloš Jovanović i Edin Avdić razgovarali su o posljednjim rezultatima Crvene zvezde i Partizana u Evroligi i ABA ligi.

 Šesta lična o Aba ligi, Evroligi, Crvenoj zvezdi i Partizanu Izvor: MONDO

Sve smo bliži finišu regularne ABA sezone, i sve je manje šansi da se u vrhu nešto promijeni. Oba vječita rivala upisali su nove pobjede, oba na beogradskim gostovanjima, i sve je manje prostora za eventualne kalkulacije. Ali, krenimo redom!

Partizan je pregurao tešku duplu evro-nedjelju sa skorom 1-1. Barselona je u Beograd došla vrlo raspoložena, činilo se i da je i crno-bijele malo stigao umor, ali je utisak popravljen u drugom meču u kojem je stradao madridski Real. Madriđani su propisno isprašeni na Novom Beogradu, i tako je Partizan napravio još jedan krupan korak ka četvrtfinalu elitnog takmičenja. Od toga ih zvanično dijele i samo formalnosti i bizaran splet okolnosti - ne vjerujemo ni u jedno ni u drugo, tako da bravo, Partizane, a protivnik će se već namjestiti!

Crvena zvezda, sa druge strane, je uprkos dvije pobjede izgubila i teoretsku šansu za dalji plasman. Crveno-bijeli sada jure rekord kluba tj. magičnih 17 pobjeda, a Faku Kampaco i drugari će se potruditi da to toga i dođe. Argentinac se sada sasvim profilisao kao vođa Ivanovićeve čete, kako u EL tako i u ABA ligi, gdje i dalje nastavlja sa dominacijom u segmentu organizacije igre. Ima Zvezda za čime da žali ovdje, ali vremena za to i nema previše - slijede velike borbe za što bolji ABA plasman!

Velike su borbe i na drugim meridijanima! Budućnost i Cedevita će izvjesno podijeliti treće i četvrto mjesto, FMP i Mega se bore za peto i šesto, ali posljednja dva mjesta su sasvim otvorena! Split je u velikoj formi, ubjedljivo su pobijedili Borac i ostaju im dva kola šanse da ovjere plasman. Zadar klizi ali se drži za to sedmo mjesto, a prijete Derbi i Igokea! Na samom dnu tabele, Mornar je čini se bezbijedan, ali MZT je pobjedom nad Zadrom pojačao pritisak nad Borcem. Upiše li MZT nekim čudom pobjedu u Splitu u narednom kolu, može postati krajnje neugodno za Čačane...

Pričamo, kao po običaju, o svemu ovome - plus, tu su naravno i naše neizbježne analize raznih kulturno-umjetničkih sadržaja. A za dva dana, zna se - novi NBA podkast! Čujemo se, uživajte!

Pogledajte

57:58
Šesta Lična – S5A16
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC