• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović konačno upisao i tu recku: MONDO podkast Šesta lična o Zvezdi i Partizanu u Evroligi na Jadranu!

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte najnoviju epizodu Šeste lične na MONDO portalu.

 šesta lična podkast o crvenoj zvezdi i partizanu  Izvor: MONDO

Korak po korak, košarkaški beogradskog Partizana dolaze do prvog mjesta pred jadransko doigravanje. Ovaj korak od nedjelje je doduše nešto „krupniji“ nego obično, jer je protivnik bio jedini protiv kojeg Željko Obradović do sada nije imao sreće – Cedevita Olimpija. Ali i toj seriji je došao kraj!

Odigrali su Ljubljančani dobar meč, ali ne i dovoljno dobar da se vrate kući sa još jednom pobjedom protiv Partizana. Crno-bijeli su imali dosta problema sa Ferelom i Adamsom, gledali u četvrtoj četvrtini čak i u rezultatski deficit, ali je prisebnost u finišu presudila. Ferel je imao šut za egal, nije pogodio, i tako je Željko konačno upisao i ovu „recku“ na svoj konto.

Nova pobjeda Partizana predstavlja još samo jedan detalj u odličnoj seriji ekipe koju vodi najtrofejniji evroligaški trener svih vremena. Svega par dana prije, pao je Olimpijakos u grotlu beogradske Arene, te se može reći da je Top 8 faza EL sve bliža. Ostali su još samo neki izuzetno teški mečevi, ali sve se čini da je Partizan kadar i to da iznese na svojim plećima. Odgovore svakako dobijamo brzo.

Crvena zvezda je svoju utakmicu protiv Mornara odložila zbog zdravstvenih problema, pa tako ima nešto više vremena da kontemplira svoje preostale šanse za dalji plasman u Evroligi (kojih nema previše). Odavno crveno-bijeli ne zavise od svojih ruku u ovom takmičenju, i samo ih sve pobjede do kraja, uz povoljne spletove okolnosti, održavaju u igri – u ovom momentu, Duško Ivanović je vjerovatno fokusiran da u što boljem raspoloženju uđe u plej-of na Jadranu. Nakon prilično napetih par nedjelja, čini se da se dobra hemija vraća u ekipu što smo vidjeli protiv Baskonije, ali to se mora i potvrditi u daljoj praksi.

Od ostalih utakmica, izdvajamo veliku pobjedu Borca u derbiju začelja koji je vjerovatno odlučio ko ispada iz lige – ne dođe li do nekakvih nevjerovatnih preokreta, to će vjerovatno biti skopski MZT. Cibona je šokirala FMP u Zagrebu i tako ostala u trci za plej-of, a istom se iz prikrajka nadaju i Split i Igokea, koja je prije svega par kola bila bliža mjestu koje vodi u ABA 2.

Sve ovo, pa i nešto usput, analiziramo u novoj epizodi jadranskog podkasta. A kad ga izgustirate, imate dva dana do NBA, gdje takođe obećavamo dobru zabavu! Znanje već ne, za to se snalazite drugdje.

Vidimo se!

Pogledajte

01:04:27
Šesta Lična – S5A15
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC