• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ZASIJAO protiv Zvezde u PUNOJ Areni! Šesta lična o "Vječitom derbiju" - Miloš i Edin o pobjedi crno-bijelih!

Autor Dragan Šutvić

Poslušajute podkast o posljednjem odigranom vječitom derbiju u ABA ligi, koji je završen trijumfom Partizana nakon plus 20 za Crvenu zvezdu!

 podkast šesta lična o vječitom derbiju  Izvor: MONDO

Peti derbi, druga sreća za Partizan! Nakon što je crveno-bijelima pripao duel u kupu Radivoja Koraća, Partizan je povezao redove, ostvario neke velike EL pobjede i sada i na najbolji mogući način iskoristio minus fazu Zvezde – pobjedom u derbiju i kontrolom prvog mjesta u ABA ligi!

Kao da smo u ponedjeljak u Areni gledali reprizu polufinala kupa, samo u ogledalu. Zvezda je povela u ranoj fazi meča, ostvarila i veliku prednost, ali je onda uslijedio pad, da ne kažemo sad već „karakterističan“ pad u igri tokom poslednjih petnaest minuta. Vrata raja za crno-bijele otvorio je Jam Madar odličnom sekvencom na kraju treće četvrtine, a potpuni preokret viđen je u posljednjih deset minuta. Partizan je na kraju imao priliku i da čak vrati razliku iz prvog meča, ali uzevši u obzir da trenutno imaju poraz manje od crveno-bijelih, neće previše žaliti za time.

Očekuje nas, dakle, lud finiš sezone u preostalih pet kola, a tu su naravno i evropske obaveze, koje su u Partizanu nešto opsežnije uzevši u obzir da su oni i dalje veoma u trci za četvrtfinale Evrolige. Njihov raspored je sve osim lakog, ali šansa svakako postoji, a da li je će iskoristiti – samo je na njima! Zvezda, sa druge strane, mora da nađe načina da se kako psihički, tako i košarkaški vrati u ovu sezonu, jer kola su već odavno na nizbrdici. Ima, naravno, još puno da se igra...

U ostatku ABA pregleda, Budućnost je naknadno učvrstila svoju poziciju na trećem mjestu, dok je Cedevita neočekivano izgubila u već prežaljenom Zadru i tako propustila priliku da se približi vodećem dvojcu. Derbi se pobjedom nad Splitom malo odlijepio u borbi za posljednje plej-of mjesto, a u sličnoj poziciji su i Mega i Zadar, te se čini da se kostur doigravanja polako, ali sigurno formira. U borbi za opstanak, i dalje su najugroženiji Borac i MZT, a blagu prednost ima tim iz Šumadije.

Osim ovoga, bavićemo se malo i ABA 2 sezonom koja je dogurala do F8 faze, i analizirati šta se i tu zbiva. Naravno, tu su i neobavezne teme koje, ako komentari ne lažu, (skoro) svi vi volite.

Vidimo se opet u četvrtak kad pričamo o NBA!

Pogledajte

01:02:46
Šesta Lična – S5A13
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC