• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EDIN I MILOŠ ANALIZIRAJU "VJEČITE" PRED DERBI: Zvezda i Partizan na skeneru, poslušajte podkast "Šesta lična"!

Autor Dragan Šutvić

U novoj epizodi podkasta Šesta lična, Edin i Miloš analizirali su Crvenu zvezdu i Partizan pred obračun u Evroligi.

 mondo podkast o vječitom derbiju  Izvor: MONDO

Novo kolo, stari akteri – dobro nam došli u još jedan jadranski podkast! A u njemu, pa, bodovi za staro društvo, ali ne bez drame, makar u jednom slučaju. Crvena Zvezda je u derbiju kola dočekala Cedevitu Olimpiju u Pioniru, i uspjela da upiše i desetu jadransku pobjedu otkako je Duško Ivanović zasjeo na klupu tima. Ljubljančani su se pokazali kao tvrd orah, ali ne dovoljno tvrd da se na njemu polome zubi – ponovo su Argentinci odigrali dobar meč, ali sve više i više na svoje dolazi Ognjen Dobrić, koji je trojkom pred kraj meča stavio tačku na pitanje pobjednika!

Važne stvari za njegovo samopouzdanje, a on je ionako čovjek za drugu polovinu sezone. Pobjeda kao pravi tonik poslije gorkog poraza u Kaunasu od petka – sezona ide dalje! I Partizan je, kao i vječiti rival, „prebolio“ evropski poraz radno. Studentski Centar je uspio da isparira poluvrijeme, ali ne i cijeli meč. Raspoloženi su ponovo bili šuteri u crno-bijelom – čak 13 trojki iz 22 pokušaja, a navijače je sigurno obradovalo da vide kako pomalo u Evroligi zaboravljeni Džejms Naneli „sipa“ iz svakog ugla. Dobru formu povrdio je i Anđušić, koji nakon 3/3 u Podgorici piše odličnih 45.6% za sezonu u ABA! 

Naravno, i jedni i drugi su ovo kolo igrali znajući da ih u petak, 27. januara, čeka treći ovosezonski vječiti derbi. Nakon rutinske pobjede Zvezde u ABA okršaju i dramatičnog okršaja u Areni u Evroligi, vrijeme je za revanš koji može igrati veliku ulogu u evroligaškom raspletu. Partizan pobjedom uskače u jedan od posljednjih vozova za plej-of, a isto važi i za Zvezdu koja je u marginalno boljem položaju. Očekujemo napetu i dobru košarku! 

Bilo je dobre košarke i u ostalim mečevima ovog ABA kola. Borac je odigrao odličnu utakmicu, pa zamalo stavio sve na veresiju kući protiv Igokee – bodovi, ipak, ostadoše kraj Morave. Budućnost je muku mučila u Skopju i na kraju se izvukla, a Mega i Zadar odigrali su fantastičan meč koji se završio pobjedom domaćina. Za kraj, da kažemo da je FMP slavio u Splitu, a da se Mornar pobjedom nad Cibonom oprostio od Fetsa Rasela, koji će karijeru nastaviti u Galatasaraju. 

Imate dva dana da ovo analizirate, pa onda prvo imate NBA podkast, a dan kasnije i derbi. Vikend uživanja slijedi sasvim sigurno... Vidimo se!

Pogledajte

01:05:16
Šesta Lična – S5A09
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC