• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačanja u Zvezdi i Partzanu? ŠUŠKA SE... Poslušajte MONDO podkast Šesta lična - Miloš i Edin o Vječitima i ABA pijaci

Autor Dragan Šutvić

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta "Šesta lična" bilo je riječi i o aktivnostima Crvene zvezde i Partizana na tržištu.

 mondo podkast šesta lična o pojačanjima u crvenoj zvezdi i partizanu Izvor: MONDO

Srećna Nova godina i božićni praznici!

E tako, sad kad smo pregurali taj obavezni dio, dobrodošli u prvu ovogodišnju ABA Šestu Ličnu! Na tanjiru, osim ruske salate i kiflica, standardni meni – vječiti i njihove (ne)zgode, te ostatak regiona koji pokušava da se priključi...

Crvena zvezda nikako da se kompletira, ili makar da se kompletira u onom stanju koji bi oni htjeli. Luka Vildosa odsustvovaće mjesec dana nakon doživljene povrede u meču protiv Barselone, pridruživši se tako Nikoli Ivanoviću i Hasanu Martinu u klupskom dispanzeru.

Sa druge strane, očekuje se da Faku Kampaco ubrzo „prebrodi“ papirološku bravuru koja je bila neophodna da bi zaigrao za crveno-bijele u Evroligi, a šupka se ponešto i o novom centru, ali o tome malo preciznije u samoj emisiji! Zvezda, inače, rezultatski gura odlično – poraz protiv Barse je bolio, ali oporavak je stigao u vidu rutinske pobjede u Splitu.

Što se Partizana tiče, i tamo stvari napreduju stabilno. Crno-bijeli su nakon crne serije isplivali na površinu i vezali tri pobjede u Evroligi – u ABA, takođe, sve ide svojim prirodnim tokom. Zadar je rutiniran u Areni, a i iz ovog tabora se sve jače čuje neki žubor tračeva o novom pojačanju...koje možda već i bude u dresu dok vi ovo slušate? U smiraj 2022. proradio je i Janis Papapetru, koji pruža sve bolje partije. A šta reći o Danteu Egzamu, koji možda igra i sezonu karijere? Nisu male riječi za nekoga ko je bio visok draft pik.

Ostali? Budućnost je za praznike malo renovirala sastav – otišli su Eron Vajt i Fil But (kome je dva dana pred odlazak, u bizarnom obrtu, zvanični nalog kluba čestitao rođendan), obojica u Tursku, a stigli su Džej Džej O’Brajen i Erik Grin, nekada vrlo atraktivno ime evropske košarke na najvišem nivou. Zanimljiv transfer viđen je i u Laktašima, koji su umesto Deda Mraza dočekali Gagija Milosavljevića. U ligu se vratio i Đorđe Gagić, koji je pojačao Borac iz Čačka. Pali su i neki rekordi...ma, bilo je stvari.

A o stvarima, mi – dabome – pričamo! Pa se lijepo uvalite i poslušajte šta još imamo da kažemo o regionalnim zbivanjima, jer desilo se ponešto u ovih par nedjelja dok je Edo bio u Denveru. Uživajte, pa se vidimo u četvrtak za NBA apdejt!

I još jednom – srećni praznici!

Pogledajte

01:01:25
Šesta Lična s5e06 - Nova godina, stari jadran
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

ŠESTA LIČNA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC