• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO podkast - Na Zapadu nešto novo! Miloš i Edin o NBA ligi - poslušajte "Šestu ličnu"!

Autor Dragan Šutvić

Najnovija epizoda košarkaškog MONDO podkasta o NBA ligi.

 mondo podkast šesta lična  Izvor: MONDO

Biće bolje – neko viče, ali na zapadu ipak ima noviteta. Jedan od njih je i to da, makar u trenutku pisanja ovog propratnog teksta, zapadna konferencija ima novog lidera. Riječ je o ekipi Nju Orleans Pelikansa, koji trenutno igraju fantastičnu košarku!

Edin i Miloš u novoj epizodi NBA podkasta posvećuju nešto više vremena popularnim „Pelsima“, koji su u prethodne dvije sezone doslovce prošli čistilište nakon povrede Zajona Vilijamsona. Neuspjeli eksperiment sa Stenom van Gandijem, kuloarske priče o Zajonovom liječenju, nesloga na relaciji mama i tata Vilijamson – Dejvid Grifin...sve je to sada u retrovizoru. Pelsi brišu sve pred sobom, i to bez pomoći Brendona Ingrama koji i dalje liječi povredu nožnog palca. Njegov posao na smjenu odrađuju Hoze Alvarado, Trej Marfi i drugi, i rezultat je prvo mjesto na zapadu!

Naravno, osim Pelsa, bavimo se i drugim NBA aktuelnostima. Prvi dio emisije posvetili smo pokojnom Polu Sajlasu, koga stariji ljubitelji košarke pamte kao beskompromisnog borca na parketu, a kasnije i šefa struke u različitim NBA ekipama – između ostalih i Klivlendu, gdje je trenirao mladog Lebrona Džejmsa. U pregledu istoka malo smo se osvrnuli na Filadelfiju i Toronto, ali nešto više riječi bilo je i o Bruklinu koji se polako, ali sigurno, stabiliše nakon turbulentnih prvih dva mjeseca sezone.

Na zapadu, osim Pelikansa, pričamo i o „dežurnim krivcima“ – prije svega Finiksu i Denveru. Malo više riječi posvetili smo i Portlandu, koji se održava u vrhu konferencije, a naravno nijedna zapadna tema nije kompletna bez spominjanja Miloševih omiljenih Sakramento Kingsa! Malo smo pročešljali i Los Anđeles Kliperse, koji se uprkos stvarno užasnim metrikama održavaju u plej-of konkurenciji – i kako Edin podvlači, biće vrlo nezgodni kad bude najpotrebnije.Tu je i standardna porcija razgovora o Golden Stejtu i Lejkersima, koji su prosto neizbježne teme u zapadnom pregledu.

Ukratko – kako ste već navikli, sve moguće teme su obrađene unutar ovih sat i nešto. Uživajte, pa se vidimo sljedeće nedjelje!

Pogledajte

01:10:12
Šesta Lična – S5N07
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC