• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejkersi su nas razočarali, a Blejzersi očarali! Šta smo vidjeli na početku NBA sezone? Poslušajte Miloša i Edina

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta "Šesta lična" poznati tandem analizirao je start takmičarske 2022/23 u Americi.

 Šesta lična podkast o početnu nove NBA sezone Izvor: MONDO

Sezona je počela, i to kako – čim smo proglasili Filadelfiju za favorita, otvorili su sa tri vezana poraza. Očekivano, rekao bi neko i taj neko bi bio u pravu. Ali duga je sezona...

Boston je, zato, krenuo udarnički. Čini se da su igrači dobro prihvatili dugogodišnjeg asistenta Džoa Mazulu, pa stoga i ne čudi odličnih 3-1 na startu. Džejson Tejtum je ovaj put krenuo mnogo jače nego što obično kreće, i „Kelti“ su mahom na njegov pogon stigli do dobrih inicijalnih rezultata. Dobar start vidjeli smo i pomalo iznenađujuće u Vašingtonu, Šarlotu i Njujorku, ali bogami dobre partije Klivlenda ne bi smjele da iznenade nikoga. Donovan Mičel je spreman da ostavi svoj pečat kraj jezera, a ostali ga dobro podržavaju u namjeri.

U sekciji neočekivanih rezultata, naravno, tu je Filadelfija koja je nakon tri poraza uspjela i da se „upiše“. Ali, ako u Sikserse ne sumnjamo (iako je čak i Edin priznao da počinje da razmatra dogmu zvanu Dok Rivers), u Majami bi već mogli. Kratka je nešto ta rotacija, i neće se Spolstra uvijek moći izvaditi na Strusa, Vinsenta i slične...neko će morati da iskoči ako bi tim sa Floride u vrh.

Bruklin je već potpuno specifična priča. Nakon turbulentnog ljeta u kojem su svi htjeli da napuste grad, uslijedilo je neprijatno primirje i konačno možemo da gledamo Kevina Durenta, Kajrija Irvinga i Bena Simonsa zajedno na parketu. Za sada se međutim rezultati ne vide, te će Stiv Neš morati dobro da poradi na tome ako bi da sačuva mjesto na klupi Netsa. Letos ga je spasao Džo Tsai, za dalje ćemo vidjeti...

Na zapadu, Portland je počeo odlično. Dejm Lilard igra kao mladić, i njegove odlične partije stavile su tačku na priče o posljedicama povrede koja sad djeluje sasvim sanirano. Oko njega je ekipa koja mu vjeruje, pa je sad pitanje može li on da sa njima zajedno napravi taj dugo željeni iskorak. U grupi prvih pratilaca je tu prije svih odlični Finiks (kojem, izgleda, ne fali ništa), zatim Memfis i Nju Orleans (blage povrede Zajona i Ingrama blago zabrinjavaju), a onda i iznenađenja prve nedjelje San Antonio i Juta. I dok one prve sigurno ne zanima „tenk-a-ton“ za Viktora Vembanjamu, računajte da će Juta ubrzo da povuče ručnu.

Denver Nikole Jokića igra toplo-hladno, i odbrana djeluje kao problem. Klipersi standardno „kasno pale“, Minesota se još snalazi u igri sa dva visoka, Golden Stejt je imao i boljih, i gorih minuta. I njima je, čini se, odbrana druge petorke solidan problem.

Na dnu, standardna priča donekle, uz dodatak agonije u Los Anđelesu – Lejkersi baš ne znaju gdje udaraju, a poraz protiv Portlanda ogolio je neke stvari koje se više ne mogu ignorisati. Naime, čak ni Miloš više ne može da odbrani Vestbruka, pa vam je jasno koliko je sati. O Kingsima nekom drugom prilikom.

Temeljan pregled prethodne nedjelje je pred vama – uživajte do utorka kad se vidimo na ABA ligi!

Pogledajte

01:09:46
Šesta Lična – S5N03
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC