• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno je počelo, ali on neće da igra! Edin i Miloš u podkastu birali riječi o NBA asu koji meće na teren! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

U najnovijoj epizodi "Šeste lične", Miloš Jovanović i Edin Avdić komentarisali su sve o NBA ugovorima i početku sezone, a posebno su se osvrnuli na jedan od najvećih skandala u američkoj košarci ove godine.

 mondo podkast šesta lična nba liga početak sezone  Izvor: MONDO

3, 2, 1, krenuli smo! Utakmicama Milvoki – Bruklin i LA Lejkers – Golden Stejt počela je nova sezona. Kalendar opet kaže da će se igrati 82 utakmice, sve zvijezde su na broju, a na broju su i Miloš i Edin koji će vas svakog petka uveseljavati pregledima iz NBA.

Prvi dio emisije bio je posvećen pregledu novih ugovora. U danima neposredno pred početak sezone, veliki broj igrača produžio je ugovore sa svojim ekipama – među njima i Jonas Valančunas, Malkolm Brogdon, Majkl Bridžis i drugi. Ipak, među imenima, zanimljivo, nema prva dva pika iz draft klase 2018 – Diandrea Ejtona i Marvina Beglija.

Za Beglija, može se reći da je ovo i očekivan potez. Krilni centar koji je u Kingse stigao sa univerziteta Djuk nije opravdao očekivanja, ali opet izuzetno čudi to što je stručni štab odlučio da ga skloni iz rotacije i ostavi ga bez minuta. Kako Edin primjećuje, kad trejduješ igrača, uglavnom pokušaš da mu "pojačaš" vrijednost – Kingsi rade upravo suprotno, što se kosi sa zdravim razumom...mada, ipak su to Kingsi, uzmite sve ovo sa zrncem soli.

Kod Ejtona je situacija drugačija. Centar Finiksa ima vrhunsku sezonu za sobom, odigrao je maestralan plej-of i pokazao da može da bude odličan NBA igrač. Kako su se smjenjivale vijesti o novim "maksimalcima“, svi smo nekako očekivali da se tu spomene i momak sa Bahama, ali do nastavka saradnje, zapanjujuće, nije došlo. Vlasnik Finiksa Robert Sarver jeste poznat po "guji u novčaniku", ali ovdje vrlo moguće pravi veliku, veliku grešku. I da, treba li da dodamo samo i da su i Ejton i Begli izabrani prije Dončića i Janga?

Naravno, nije moglo i bez komentara o statusu Bena Simonsa. Već ste upućeni šta se sve ovdje izdešavalo, ali posljednje vijesti nam kažu da su Simonsu i zvanično dani u "gradu bratske ljubavi" odbrojani. Ovaj posljednji incident sa "neobaveznim" treningom nije dobro prošao ni kod navijača, ni kod medija, pa ni kod Edina i Miloša koji su se biranim rječnikom izrazili o ovoj situaciji.

Izvor: Profimedia

Što se samih utakmica tiče, tu je kratka analiza ovoga što je odigrano do sada, sa akcentom na utakmice sa otvaranja – vidjeli smo motivisani, rastrčani Milvoki, ali i neke nove Voriorse za koje je maestralnu partiju odigrao Nemanja Bjelica. Baš kako je Miloš najavio u prethodnom podkastu, „Beli“ je dobio ulogu kreatora i oduševio navijače "Dabsa".

Bilo je tu priče i o Nikoli Jokiću, koji je otvorio sezonu vrlo poenterski raspoložen, kao i o derbiju u Medison Skver Gardenu, dobroj partiji Dža Morenta...ma, ukratko, bilo je o svemu.

Stoga, najpametnije bi vam bilo da se uključite – na vezi smo standardno svakog petka, a utorkom, zna se...ABA liga, Zvezda, Partizan, petorka kola...na liniji smo!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC