• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"KAMPACO JE TATA-MATA!" Edin Avdić o bombi Crvene zvezde: Sad se sve mijenja naglavačke!

Autor Haris Krhalić

Edin Avdić je pričao o Fakundu Kampacu i njegovom dolasku u Crvenu zvezdu, a evo šta je i rekao.

 Edin Avdić o Kampacu Izvor: MONDO/MN Press

Transfer Fakunda Kampaca je odjeknuo kao prava bomba na Malom Kalemegdanu, a o mogućnosti da iskusni 31-godišnji plejmejker iz Argentine pojača crveno-bijele govorilo sve već dugo. To je bila i jedna od tema u MONDO podkastu "Šesta lična" gdje su Miloš Jovanović i Edin Avdić komentarisali tada još uvijek potencijalno pojačanje crveno-bijelih.

Kampaco se u NBA nije snašao, ali kako je Edin istakao - svi znamo kako on igra u Evropi i šta može da donese ovom timu. Luka Vildoza je već napravio veliki zaokret u ovoj ekipi, a sa Kampacom se sve okreće "naglavačke". 

"Ako dođe Kampaco to tek onda mijenja sve naglavačke. Znamo kako on igra u Evropi. NBA jednostavno nije mogao, u NBA ne može da pogodi trojku, ali za Evropu je tata-mata. Uopšte ne treba da diskutujemo o tome. U oba pravca. To je brzina, odbrana, karakter, asistencije...", istakao je Edin Avdić. 

Kampaco će se sada pridružiti tandemu Nedović-Vildoza koji je oduševio ne samo navijače Crvene zvezde, već i komentatora TV Arena sport. Evo kako ih je komentarisao u "Šestoj ličnoj" nakon prvog ikada "vječitog derbija" u Evročigi.

"Nedović i Vildosa su imali vrhunsku rolu u završnici derbija. Sviđa mi se kako Nedović igra ove sezone. Nije 'samo poeni', vidi da ga ne ide šut, da promaši čitavu tablu, ali onda napravi prodor, asistenciju, iz te asistencije neko pogodi. Vildosa je stvarno klasa od igrača, ima potez, lagan je. Nema stresa u njegovoj igri. On izgubi loptu, protivnik odvali obruč od zakucavanja, a on u sljedećem napadu opet to isto uradi, kao protiv Albe... Stvarno njih dvojica u tandemu za sada baš dobro igraju. Sad se igra pobjednička košarka. Nedović je u Panatinaikosu i Milanu imao sjajnih partija kad je bio zdrav, ali sad djeluje da je pronašao brzinu. Prije mi je djelovao prebrzo, a on je sporadičan šuter, može da bude i 5/5, a može i 0/7", istakao je tada Avdić. 

Pogledajte

01:12:13
Šesta Lična – S5N06
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC