• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Duško Ivanović donosi Crvenoj zvezdi? Miloš i Edin o "orlovima", crveno-bijelima i iznenađenju ABA lige koje to nije

Autor Dragan Šutvić

U najnovijoj epizodi "Šeste lične", Miloš i Edin analiziraju novembarski "prozor" reprezentacija i promjenu trenera Crvene zvezde.

 podkast šesta lična o srbiji i crvenoj zvezdi  Izvor: MONDO

Nakon ove kratke pauze, evo nas opet da vam obojimo nedjelju pred onu malo dužu. Ali lako ćemo o pauzama, dajte prvo da pričamo o košarci. A nje je itekako bilo!

Srbija je na najbolji mogući način iskoristila ovaj kvalifikacioni prozor, i sa dvije pobjede se približila bukvalno na korak od cilja. Zahvaljujući dva poraza Belgije, Srbiji je sada dovoljna i jedna pobjeda u februarskom prozoru – bilo protiv već kvalifikovane Grčke, ili, u meču posljednje šanse, kući protiv Velike Britanije. Kako je Srbija u kvalifikacijama inače poznata kao neko ko kasno pali, ali stabilno završi, ne bi me čudilo da dočekamo željeni plasman u posljednjem kolu...

I dok je meč protiv Velike Britanije bio napet ali ne i toliko neizvjestan, protiv Turske je sve sijevalo. Imala je Srbija dobrih perioda igre, imala i Turska, u finišu su se smjenjivala vođstva, a onda smo vidjeli i par FIBA-specijal odluka i to uglavnom na štetu Srbije. Međutim, uspjela je Srbija da odbrani posljednji napad, uz mini bravuru Vladimira Lučića, pa je to bilo dovoljno za minimalni trijumf. 

Što se tiče ABA lige, i tu smo videli svašta. Crvena zvezda je prije nedjelju dana poklekla pred Zadrom (i to bez Luke Božića), a sve je to "pustilo u pogon" talas promjena koji je finalizovan malo prije snimanja ovog podkasta. Vlada Jovanović nije više trener crveno-bijelih, a uzde je preuzeo iskusni Duško Ivanović, kome je ovo i svojevrsni povratak u regionalnu košarku – posljednji put, Ivanović je na ovim terenima viđen još davne 1990. kao član Jugoplastike.

Pogledajte

01:02:52
Šesta Lična – S5A03
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Na vrhu, promjena recimo da nema – Partizan je rutinirao Borac iz Čačka, a FMP više nije iznenađenje, što su potvrdili i pobjedom protiv Cedevite Olimpije. Ekipa Nenada Stefanovića sada i najozbiljnije ističe kandidaturu za visok plasman, i biće zanimljivo gledati ih kako sezona što više bude odmicala.

Šta se još zbiva na Jadranu, čućete naravno u ovih narednih šezdeset i kusur minuta. Ali ovo su neke udarne teme, i samo tu će biti dovoljno da se prežvaće...ostalo ćemo, što se kaže, lako.

Uživajte, i vidimo se u petak za NBA!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC