• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan rutinski, a Zvezda konačno! MONDO podkast Šesta lična - o ABA ligi sa Milošem i Edinom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

ABA Liga tjera dalje, a kakva iznenađenja nam nosi ovo peto kolo? Ostanite sa nama ovih sat i nešto pa ćete i saznati...

 Podkast Šesta lična Izvor: MONDO

U jednom od derbija kola, Crvena Zvezda je konačno pobijedila Igokeu na njenom terenu. Umjeli su crveno-bijeli da prilično „zaštekaju“ na neugodnom gostovanju u Republici Srpskoj minulih par sezona, ali Luka Vildosa i Ben Bentil nisu dozvolili iznenađenje. Argentinski se bek vrlo brzo nametnuo kao doslovce „nulta“ opcija u sastavu trenera Vlade Jovanovića, a klasu je pokazao i u prvoj ovosezonskoj pobjedi u Evroligi nad Bajernom.

Pogledajte

01:06:52
Šesta Lična – S5A02
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Partizan, sa druge strane, gura rutinski. Ovog puta žrtva je bila Mega, koja jeste pružila nešto bolji otpor favorizovanom domaćinu, ali ne i dovoljno – Željko Obradović iskoristio je priliku da malo proširi rotaciju, pa su „jače“ minute dobili i igrači poput Balše Koprivice i Uroša Trifunovića. Mega, inače, i dalje nema pobjedu, i alarmi se polako pale u Hali Sportova...

Odlična utakmica viđena je i u Železniku, gdje je FMP savladao podgoričku Budućnost. Plesali su „Panteri“ na note raspoložena Trenta Frejžera, koji je sa trideset i jednim poenom i osam asistencija bio neriješiva enigma za goste iz Crne Gore. Pobjedom u ovom mini-derbiju FMP se dodatno učvrstio u vrhu tabele, i polako se nameće kao vrlo ozbiljan kandidat za malo jači izlazak u plej-of.

Dobru košarku gledali smo i na obali Jadranskog mora. U dalmatinskom derbiju Split je osujetio pokušaj Zadra da ostvari najbolji start ikada zabilježen, i zahvaljujući dinamičnom duetu Šorter-Mavra ostavio pulene Danijela Jusupa bez novih bodova. Nešto južnije, Mornar je u Baru razočarao svoje navijače porazom protiv Studentskog Centra – vidjeli smo tu odličnu partiju Tomislava Ivišića, kao i Lorena Džeksona, ali i slabu reakciju „Fetsa“ Rasela koji se izgleda još nije oporavio od meča sa Partizanom.

U preostala dva meča – malo drame u Zagrebu, i malo manje u Ljubljani. Cibona je protiv grogiranog Borca upisala novu, zlata vrijednu prvenstvenu pobjedu, i sad već krupnim koracima grabi van opasne zone. U dramatičnom meču su Cibosi nadjačali Čačane, kojima sada već ozbiljno gori...u Sloveniji, Cedevita Olimpija je bez previše muke izašla na kraj sa MZT-om, koji su sada i zvanično „gotovi“ sa onim težim dijelom rasporeda za ovu polovinu sezone.

O svemu tome pričaćemo, a vjerovatno i još o nečemu...vaših standardnih sat i kusur ABA diskusije počinje sada, uživajte, pa se vidimo na NBA petku!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC