• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija je opet prvak Evrope! Kako? Pitajte majstora košarke: Edin i Miloš u "Šestoj ličnoj" o finalu Eurobasketa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslušajte šta Edin Avdić i Miloš Jovanović kažu o slavlju Španije na Eurobasketu.

 Mondo-podkast-Sesta-licna-o-finalu-Eurobasketa Izvor: MONDO

Ima ona čuvena scena u našoj kultnoj seriji "Vruć Vetar", kad Šurda i Bob sjednu u na piće u zavičaju, pa Bob kreće da propituje konobara šta ima. Kada bi se ta scena odigrala u nekoj raspravi o Eurobasketu, izgledala bi otprilike ovako: Ljulj? Tog nema. Riki? Nema. Navaro? Ih, odavno nema. Mirotić? Nema. Ibaka? Nema. Klaver? Nema. Gasol? ... Pa hoćete da kažete da nemate dva Gasola? Nema ni jedan. Pa koga ima? Pa ima Serđo Skariolo i neki momci, mani bre Bobe te kerefeke...

Okupio je Serđo ljetos neke momke, ubijedio Špance da daju pasoš Lorencu Braunu, i kojih mjesec dana kasnije - "crvena furija" je ponovo na krovu starog kontinenta, objedinivši tako titulu evropskog i svjetskog prvaka. I stvarno, svaka im čast, jer ih je na prvom mjestu vidio rijetko ko...što njihov trijumf čini samo većim.

Krenuli su Španci silovito kako im sam nadimak govori. Huančo Ernangomez pogodio je šest trojki za poluvrijeme, ugrozivši tako na trenutak rekord Aleksandra Đorđevića iz 1995. Rekord nije pao, ali nije ni Španija - odolijevali su francuskim naletima (koji nisu bili naivni) do samoga kraja, i na kraju podigli pehar namijenjen prvaku Eurobasketa. Par sati prije toga, Njemačka je relativno rutinski osvojila bronzanu medalju - još jedno, uslovno rečeno, iznenađenje.

Sa ovim utakmicama, pala je i konačna zavesa na Eurobasket 2021, koji se odigrao 2022. Počelo je snažno, pa nas je presjeklo u osmini finala, ali i to je život. Vidjeli smo odličan turnir, prepun iznenađenja, ali i vrhunske košarke (i manje vrhunskog suđenja). I opet smo vidjeli Španiju, ali hajde da vam više ne dosađujemo na ovu temu.

Osim komentara na ovo finale, malo ćemo popričati i o konačnom utisku. Ko je iznenadio, ko je razočarao, ko je igrao iznad, a ko ispod svojih mogućnosti. Bavićemo se i nekim najboljim petorkama, i još ponečime.

A kad i mi ugasimo kamere, e, onda je Eurobasket i zaista gotov. Ali onda počinju i neke druge priče, jer sezona još nije ni počela. I ko zna, možda vas opet iznenadimo kad se najmanje nadate?

Uživajte do tada!

Šesta lična - Španija je prvak Evrope
Izvor: YouTube/MONDO portal

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC