• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO podkast Šesta lična: Ko se "prijateljski dogovarao", a ko će na mala vrata da krene po medalju Eurobasketa!

Autor Haris Krhalić

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta "Šesta lična", Miloš Jovanović i Edin Avdić analiziraju završnicu grupne faze Eurobasketa.

 Podkast Šesta lična Izvor: MONDO

Bilo je uzbudljivo i dinamično. Ali prava uzbuđenja tek počinju, jer, stižemo do nokaut faze!

Prema očekivanjima, Srbija je na pola gasa završila i peti od svojih "pet lakih komada". Poljska je rano položila oružje i prihvatila svoju nagradu u vidu trećeg mjesta u grupi, a Orlovi su to iskoristili na najbolji mogući način – ponovo smo vidjeli rapsodiju u prvom poluvremenu i ostatak je već legao po protokolu.

Šesta lična EB07
Izvor: YouTube/MONDO portal

Ni Poljska, kao ni mnogi prije nje, nisu imali rješenje za Nikolu Jokića. Sjekao je centar Denvera kroz "jedan na jedan" obračune kao vruć nož kroz puter, dok je udvajanja rješavao na nešto kreativnije načine. Bilo je lijepo vidjeti i Nikolu Milutinova kako konačno uzima prve takmičarske minute, a i ostali su odigrali onako kako smo svi očekivali.

Zaključno sa večernjim utakmicama u četvrtak takmičenje po grupama je završeno, i turnir se seli u Berlin. Pa, da vidimo kako se stvar razvila u ostalim gradovima domaćinima.

U Tbilisiju vidjeli smo jedino ispadanje domaćina. Prgavi Gruzijci nisu valorizovali kontroverznu pobjedu protiv Turske – Crna Gora ih je ostavila na Kavkazu i čekirala karte za Njemačku. Uz njih će i malo iznenađenje turnira Belgijanci, kao i već "viđeni" Turci i Španci.

Najžešće borbe viđene su u Kelnu, gdje je BiH ipak morala prijevremeno kući. Od Mađarske niko ništa nije ni očekivao – pogotovo nakon što je iz stroja ispao Adam Hanga – ali Bosna je imala svoje šanse. Te šanse su ostale neiskorišćene, jer je u direktnom duelu slavila probuđena Litvanija, koja sada ima lijepu šansu da se na "mala vrata" umiješa u borbu za medalje. Sa prvog mjesta u Berlin se seli Slovenija, a drugi i treći biće Nijemci i Francuzi.

Grupa C vidjela je malo marifetluka – tu je Ukrajina poremetila sve onom pobjedom nad Italijom, pa smo tako u meču Ukrajinaca i Hrvata, nakon što je pitanje pobjednika bilo riješeno, vidjeli i malo "prijateljskog dogovora" koji je obezbijedio treće mjesto komšijama, a drugo Ukrajini. Italija će kao četvrtoplasirani tim na megdan Srbiji, dok su Grci suvereno prvi – ali, povreda Janisa Adetokumba je razlog za brigu...

A što se ostatka naše grupe tiče? Finska očekivano druga, Poljska neočekivano treća – posljednje mjesto otišlo je ipak Česima, koji su smogli snage i eliminisali klonuli Izrael. Tako se zaokružila plej-of slika. Žurka počinje u subotu, a mi se vidimo u ponedjeljak – nadamo se sa srećnim vestima. Italija nek se spremi...

Uživajte! 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC