• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra za Hrvatsku, a nije znao gdje je ta zemlja: Izjava Amerikanca razbjesnila navijače - "Nikad nisam bio tamo..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Džejlen Smit je jedan od aduta reprezentacije Hrvatske na Eurobasketu, a njegove riječi o dobijenom pozivu da nastupi za tu zemlju privukle su dosta pažnje.

 Džejlin Smit nije znao gdje je Hrvatska Izvor: Profimedia

Košarkaši Hrvatske plasirali su se u osminu finala Eurobasketa, ali ne bez kontroverzi. Njihova pobjeda protiv Ukrajine bila je baš takva da je odgovarala i njima i njihovom protivniku, a sve je obilježilo promašeno bacanje Bojana Bogdanovića kojim su otišli u polovinu "kostura" gdje nema Srbije i Slovenije.

No, Hrvati će se sada boriti za četvrtfinale protiv Finske i to uz pomoć Amerikanca Džejlina Smita, stranca u njihovoj reprezentaciji koji je priznao da nije znao ni gdje se Hrvatska nalazi!

Godinama Hrvati nisu uspijevali da ispune očekivanja. Nakon famoznog silaska sa postolja u Atini 1995. godine, Hrvatska više nikad nije osvojila nijednu medalju, a u međuvremenu su bilježili i neke zaista katastrofalne rezultate i poraze.

Sada su stigli u završnicu Evropskog prvenstva u Berlinu sa igračima kao što su Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Ivica Zubac i Dario Šarić. Ali tu je i Džejlin Smit, naturalizovani Amerikanac koji prosječno bilježi 11 poena, 2.6 skokova i 4.8 asistencija po meču. Naravno, on nije imao nikakvih veza sa Hrvatskom prije nego što je obukao dres njihove reprezentacije.

"Ne mogu mnogo toga da kažem. Ako neka zemlja želi da te dovede u tim, zbog čega ne bi iskoristio takvu priliku? Ne, ne, ne, nisam znao gdje je Hrvatska, ne, ne... Kada sam došao u Hrvatsku, to mi je bio prvi put da sam bio tamo", rekao je za "Jurohups" 27-godišnji momak iz Teksasa koji nastupa za Albu iz Berlina.

Mnogi su na društvenim mrežama ovo prokomentarisali kao sramotu za FIBA i evropsku košarku, ali pravila dozvoljavaju jednog naturalizovanog košarkaša u svakoj reprezentaciji. Posljednjih mjeseci se vodi sve veća polemika da li bi i Srbija trebalo da dovede nekog stranca u svoju selekciju, protiv čega je bio i hrvatski stručnjak Neven Spahija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC