• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se desilo Srbiji na Eurobasketu? Čujte od Edina i Miloša! Šesta lična - Šta je sve pošlo po zlu za Pešićeve "orlove"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta Miloš Jovanović i Edin Avdić govore o krahu reprezentacije Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva.

 Šesta lična o nastupu Srbije na Eurobasketu Izvor: MONDO

Čekali smo srećne vijesti, ali ih nismo dočekali – Srbija se, po drugi put uzastopno, vraća sa velikog turnira bez medalje.

Ponovo su "Orlovi" naletjeli na minu u obliku reprezentacije Italije, i ponovo nisu umjeli da je onesposobe prije nego što eksplodira. Za razliku od prošlog ljeta, sada su se makar držali malo duže... ali krajnji rezultat je isti. "Azuri", predvođeni srčanim Đanmarkom Pocekom sa klupe, idu dalje, a srpski momci se vraćaju za Beograd.

Šesta lična EB08
Izvor: YouTube/MONDO portal

Nije stvar tako loše krenula. Držala je Srbija rezultat u svojim rukama skoro dvadeset i pet minuta, i u navratima igrala dosta atraktivno i efikasno. Međutim, Italija je vrebala svoju šansu, i na kraju i uspjela da je materijalizuje – slomili su "orlove" šutevima za tri, a oni na to nisu imali pravi odgovor.

Naravno, najviše će priče biti o ovome, i probaćemo da analiziramo šta je to pošlo kako ne treba za reprezentaciju Srbije (mnogo toga, da preciziramo, ali okej). Ali red je spomenuti i ostalih sedam četvrtfinalista, jer nadalje će se podkast baviti primarno njima!

Prvog dana osmine finala viđeno je nekoliko baš zanimljivih utakmica. U „matineu“, Turci su imali Francuze, ali su na gotovo identičan način kao protiv Amerike 2019. ispustili sigurnu pobjedu – u produžetku su, pomalo i očekivano, slavili izabranici Vensana Kolea... Belgija se solidno držala protiv Slovenaca i na kraju ipak izgubila, dok je Crna Gora poslije nekih interesantnih sudijskih odluka ipak morala da prizna poraz i čestita Nijemcima na prolazu dalje. Derbi meč gledali smo u večernjem terminu – Španci su dali sve od sebe i junački odigrali 45 minuta košarke, a njihov trud nije ostao nenagrađen, pa su u meču protiv Litvanije „spasili čast“ grupe A i po dvadeset i prvi (!) put zaredom ušli u osam najboljih Starog kontinenta.

Drugi dan vidjeli smo jednu zabavnu statističku anomaliju – sva četiri pobjednika postigla su po 94 poena, dok su gubitnici postigli tri puta po 86 – i samo je Češka „pokvarila“ prosjek sa 88. Prvi meč donio je odličnu, napetu košarku i trijumf Poljske nad Ukrajinom – odlični Poljaci, od strane mnogih (pa i nas) prežaljeni još u grupi, sada igraju četvrtfinale protiv Slovenije. Ispašće da je povjerenje ukazano Mateušu Ponitki ipak bila prava odluka... Hrvati su birali Finsku i to je, ispostaviće se, bio loš izbor. Niko nije mogao da zaustavi moćnoga Laurija Markanena, i Finci će za plasman u polufinale igrati sa Špancima.

Za kraj, ni Grčka, sada jedan od glavnih favorita, nije imala lak posao sa Česima. Odlično je selektor Ginzburg pripremio utakmicu, Janis nije briljirao u procentima, kao ni inače odlični Dorsi, ali "pojavili" su se neki drugi momci pa je i za hrabre Čehe turnir završen. U četvrtfinalu, dakle, imamo parove Španija -Finska i Nemačka - Grčka u utorak, to jest Francuska - Italija i Slovenija - Poljska u srijedu. A mi se vidimo u četvrtak da proćaskamo o tome. Sigurni smo da vas makar malo zanima... iako Srbije više nema na turniru.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC