• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta može Srbija na Eurobasketu? Poslušajte u Šestoj ličnoj! Edin i Miloš najavljuju Evropsko prvenstvo u MONDO podkastu

Autor Dragan Šutvić

U drugoj epizodi podkasta "Šesta lična", Miloš Jovanović i Edin Avdić prognoziraju šanse "orlova" na Evropskom prvenstvu.

 eurobasket šesta lična podkast Izvor: MONDO

Sve lijepe stvari imaju svoj rok trajanja, pa tako i ova najava Eurobasketa. Ali pošto smo mi generalno fin svijet, nije red da vas maltretiramo sa tri sata materijala u jednom cugu, pa smo tako strateški podijelili najavu i prognoze na dva dijela. Taman, da lepo prežvaćete sve što vas zanima...

Šesta lična Eurobasket
Izvor: YouTube/MONDO portal

U drugom dijelu najave "obradu" počinjemo sa grupom C. U Milanu će se za svoje mjesto u šesnaest najboljih „potući“ očigledno Italija, zatim Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija. Priznaćete, na papiru jedna od „tanjih“ grupa na ovom turniru, ali ne bez potencijala za pojedino iznenađenje.

"Azuri", ako su i gajili ikakvu nadu, izgubili su je zajedno sa meniskuskom Danila Galinarija. Iskusno krilo će pauzirati neko vrijeme i propustiti ne samo turnir već i, sve su prilike, start NBA sezone, a njegovi bi koševi itekako dobro došli Đanmarku Poceku i ostalima. Mada, i sa njime i bez njega, za očekivati je da kao prvoplasirani odavde izađe Grčka moćnog Janisa Adetokumba, kojeg je Dimitris Itudis izgleda konačno „otključao“ za FIBA takmičenja.

Hrvati su na svakom turniru intrigantna ekipa, pa tako i na ovom. Startna petorka, u kojoj figuriraju imena poput Zupca, Šarića, Hezonje i Bogdanovića, garantuje određeni kvalitet – problem je kad se zađe na klupu gdje mimo Krune Simona i Karla Matkovića Damir Mulaomerović malo šta konkretno može očekivati. Ukrajina i Estonija su već rang autsajdera, kao i Velika Britanija, ali neko će morati ovdje biti i četvrti – na koga vi tipujete?

Na kraju, eto nas i u Pragu, tj. Grupi D odakle startuje Srbija. "Orlovima" društvo prave Česi, Poljaci, Finci, Izrael i Holandija – grupa „po mjeri“ da se napadne prvo mjesto i povoljno ukrštanje iz Milana. Jasno vam je da ćemo Srbiji posvetiti najviše prostora u najavi, pa tako ovdje samo kratko – svi puno očekujemo od Nikole Jokića i Vase Micića, ali na ovih par kvalifikacionih utakmica vidjeli smo nešto lijepo i od stare garde na krilnim pozicijama (Lučić i Kalinić su stvarno moćni u paru), kao i nekog novog Marka Gudurića koji čeka da se nametne.

Ostali? Česi su figurirali kao drugi favorit ali ih je povreda Satoranskog odvojila od te role – sada će biti teško i izaći iz grupe. Poljaci su proveli pripreme u znaku konflikta između braće Ponitka, prevagnuo je „onaj bolji“ ali ostatak sastava je... prilično tanak. Finska je već ekipa kojoj treba pristupiti ozbiljno, jer su izuzetno uigrani i imaju NBA vedetu u liku Laurija Markanena. Za Srbiju su oni sada drugi favorit. Od Izraela se očekuje borba za dalji plasman, pogotovo ako kvalitetno integrišu Denija Avdiju u sastav, a Holandija, pa, oni su kvalitetom recimo najslabija ekipa na turniru i proći će shodno toj ocjeni.

Najava, dakle, je sada arhivirana, a ako se pitate kako se družimo tokom turnira – odgovor je lagan. Očekujte nas na standardnom mjestu svaki dan poslije utakmice Srbije, negdje u popodnevnim časovima. Analiziraćemo dane za nama i ono što nam slijedi...

I znate šta? Nadamo se da ćemo imati o čemu da pričamo do samog kraja.

Neka igre počnu, i neka najb...ma, neka Srbija pobijedi!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC