• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šesta lična" opet na Mondu: Eurobasket počinje, tu je Kari Pešić, tu su neki novi klinci, a tu su i Miloš i Edin!

Autor Dragan Šutvić

Mondo podkast "Šesta lična" ponovo je tu. Uz Miloša Jovanovića i Edina Avdića dočekajte i ispratite predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci!

 šesta lična podkast eurobasket  Izvor: MONDO

Jeste li spremni?

Ako niste, imate vrlo vremena da se spremite jer vaš (ne)omiljeni tandem je ponovo na Mondu!

Šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal

Miloš i Edin uzeli su jednu malu pauzu, a sada su spremni da vas razvesele dok traje Evropsko prvenstvo u košarci na kojem će Srbija Svetislava Pešića pokušati da se domogne medalje!

Malo je reći da su Srbija i Eurobasket par iz snova. Srbija je u ovoj ili onoj formi često osvajala zlatne medalje na ovom takmičenju, ali posljednji put još 2001. Tada je Svetislav Pešić sa klupe gledao kako Peđa Stojaković, Dejan Bodiroga i ostali sa lakoćom brišu parket sa ostatkom starog kontinenta. Sada, magični Piroćanac je dvadeset i jednu godinu stariji, a na terenu su isto neki novi klinci. Jesu li zreli da naprave novi podvig?

U prvom dijelu najave Eurobasketa, Miloš i Edin bave se stanjem u grupama A i B. U grupi A, koja će se igrati u Gruziji, prvi favorit je izvjesno Španija – uprkos smeni generacija koja ih je ostavila bez velike većine prepoznatljivih lica. Ipak, ako smo nešto naučili prethodnih godina, to je da su Španci uvijek Španci, te ni njih, ni starog vuka Skariola ne treba potcjenjivati.

Svoju šansu će u Tbilisiju vrebati još i Turska, Belgija, Bugarska i domaćin, te Crna Gora koja je "administrativno“ upala umjesto Rusije. Turci su ekipa koja puno zavisi od raspoloženja (kao i uvijek), Belgijance smo dobro upoznali prije dva mjeseca, a biće zanimljivo vidjeti mogu li Bugari i Crnogorci do nekog iznenađenja. Gruzija je drastično oslabljena neigranjem Toka Šengelije, pa nad njima stoji veliki znak pitanja.

Grupa B vodi nas u Keln, i nosi popularni epitet "grupe smrti". A kako i drugačije kad su tamo, pored domaćih Nijemaca, još i Francuzi, Litvanci i Slovenci? Aktuelni evropski šampion iz 2017. dolazi i sa Dončićem i sa Dragićem, ali imaće pune ruke posla sa "tornjevima blizancima" Valančijunasom i Sabonisom, te sa francuskim "fizikalcima" koji su ubjedljivo fizički najsnažnija ekipa na turniru.

Svoju šansu za kvalifikaciju vrebaju drastično oslabljeni Nijemci, a to će pokušati da iskoriste Mađari i prije svega Bosna i Hercegovina, koja na turnir odlazi na krilima velike pobjede nad Francuzima. Mogu li Džanan Musa i Jusuf Nurkić da naprave jedno malo čudo u "Lankses Areni"?

Pitanja mnogo, a imamo li odgovore? Naravno da nemamo. Samo loš humor i još goru analitiku, pa, ko preživi ovih prvih sat i kusur, pričaće natenane... u svakom slučaju, srećan početak nove Šeste Lične svima pa i nama!

VIDEO KLIP

I naravno, pišite nam u komentarima šta mislite o novom ruhu podkasta! Sigurni smo da imate komentare...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC