• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić heroj, Partizan se okliznuo, a "ranjeni zmaj" je gadan: MONDO podkast - Miks košarke i komedije u Novom Mestu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslušajte najnoviju epizodu podkasta "Šesta lična" u kojoj Miloš i Edin pretresaju najnovija dešavanja u ABA ligi.

 Mondo-podkast-Sesta-licna-ABA-liga Izvor: MONDO

ABA liga rijetko razočara, ali ovo kolo će se bogami pamtiti. Zvezda se provukla u Novom Mestu, Partizan je izgubio, Budućnost se približava, Cedevita se budi...a Edin i Miloš su tu da ne izgubite korak.

Šta smo gledali u Novom Mestu, još uvijek nismo načisto - bio je to solidan miks košarke i teatra sa elementima komedije, pa na kraju i tragedije. Ali, da se fokusiramo čisto na basket - Zvezda je dobila, Kalinić je heroj, a Gibs tragičar. Ostalo ćemo probati da analiziramo kako treba...

Partizan se "okliznuo" na svom terenu, i to protiv Cedevite. Nismo davali puno šansi Ljubljančanima, na čijoj se klupi Jurica Golemac i dalje nekako drži. E sad, kažu da je ranjeni lav najopasniji, ali ranjeni zmaj je izgleda tek gadan - inspirisani dalekometnom paljbom svoja "tri amigosa", Blažiča, Pulena i Ferela, "Ceđolimpija" nosi kući pun plijen. Svakako veliko iznenađenje!

Iznenađenja, međutim, nismo vidjeli u Zagrebu i Čačku. U prestonici Hrvatske, Cibona je pokušala da opstruiše Budućnost uprkos izostanku Roka Prkačina, ali prevelik su "đetići" zalogaj - pogotovo sad kad im se vratio Vili Rid. Aleksandar Džikić uigrava svoje momke malo po malo, i sigurno će biti najopasniji kada bude i najpotrebnije.

Kraj Morave, Borac je opet odlično počeo, ali traljavo završio - fenomenalni Garet Nevels im je ukrao pobjedu pred nosem, a Brajs Džons je nastavio svoju seriju nepogrešivosti sa penala. Stavka "opstanak" je u Železniku odavno arhivirana, i sada se već uveliko razmišlja o doigravanju, gdje nekome mogu biti jako neugodan rival.

Zanimljivo je bilo i u Podgorici, gdje je Derbi Studentski Centar u izuzetno napetoj utakmici slavio protiv Igokee. Iako su bili bez Kajla Vinjalesa, "Studenti" su našli načine da Igosima ubace čak 93 poena, a briljirao je Kenan Kamenjaš koji je bio na ivici dabl-dabl učinka.

Do nove pobjede stigao je i Mornar, koji je sada na svega jedan trijumf daleko od plej-of mjesta - veliki preokret nakon što su sezonu počeli sa skorom 0-6. Borio se Zadar sve to posljednjeg daha, imao i inspirisanog Trevora Tompsona u svojim redovima, ali Barani su ipak imali više sportske sreće, a i umješnosti. Miki Pavićević zadovoljno trlja ruke zbog ovog raspleta, a tek će se Mornar pokazati kad im se riješi pitanje američkog beka.

Za kraj, da spomenemo i da je Mega rutinirala Split, i da je mladi Nikola Jović ponovo odigrao u shodu sa svojim visokim renomeom. "Novi Jokić" je učinkom opravdao visoke draft projekcije, dok su "žuti", kao i manje-više uvijek, ostali na visokom broju promašenih trojki i to ih je u konačnici i koštalo.

Naravno, tu su i naše redovne rubrike - Kraš Ekspres, Petorka Kola...i sve što inače dobijete jednom nedjeljno.

I ne zaboravite, vidimo se u petak za nedjeljnu dozu NBA novosti!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC