• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O ŽALBI CRVENE ZVEZDE, KAMPACU I PARTIZANOVOJ SJAJNOJ SERIJI: MONDO podkast Šesta lična o "vječitima" i ABA ligi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslušajte najnoviju epizodu Šeste lične o regionalnoj košarci

 Šesta lična MONDO podkast o Partizanu, Crvenoj zvezdi i ABA ligi Izvor: MONDO

Sezona je duga i beskompromisna. Nižu se utakmice jadranske lige, a uz njih i Evropa, pa tako igrači često ni ne stignu da se osvijeste gdje su ove srijede a gdje subote. Umjelo je to često da zasmeta regionalnim evroligašima, da se neko veliko „pražnjenje“ od sred nedjelje odrazi na vikend meč.

Umjelo je, kažemo, jer izgleda da su "vječiti" to uspješno ispeglali. Ubjedljive pobjede ostvarili su i Crvena zvezda i Partizan, i tako na najbolji način otvorili jednu izuzetno zahtjevnu duplu nedjelju pred njima. Crvena zvezda dočekuje Real, Monako, pa zatim ide za Podgoricu, dok će Partizan put Tel Aviva, zatim u Areni dočekuje prvo Baskoniju i onda MZT.

Crvena zvezda je imala jedno malo napornije poluvrijeme na gostovanju u Skoplju, gdje je MZT dvadeset minuta bio izuzetno raspoložen protivnik. Njihov otpor je u trećoj četvrtini slomio prije svih Fakundo Kampaco, koji je željan igre ispogađao nekoliko trojki i generalno dao impuls umornim crveno-bijelima, koji su se dobrano potrošili dva dana ranije u Valensiji. Kampaco je pokazao klasu još jednom na Jadranu, a kada će u Evroligi, ostaje da se vidi... Zabrana EL je dosta jasna, e sad, vidjećemo ima li hljeba od žalbi!

Partizan, za razliku od Zvezde, nije "štucao" protiv Cibone. Brzo su crno-bijeli našli viši stepen prenosa i rutinirali Vukove sa Tuškanca, uz zapažen učinak igrača koji manje "vuku" u EL. Tako je još jednom dobru partiju pružio Tristan Vukčević, košgeterski su briljirali Smailagić i Anđušić, a osam asistencija podijelio je oporavljeni Aleksa Avramović. Partizan je sada ušao u seriju odličnih rezultata, i zaista je impresivan način na koji su pobijedili Monako u prošlom kolu Evrolige. Treba to sada i održati!

Budućnost je renovirala roster, ali su neki problemi ostali. Gostovanje na Gripama nije smjelo da bude ovako "ljuto", ali Splitovi su se Amerikanci potrudili da tako i bude, pa "plavi" ponovo podvijenog repa idu kući u Podgoricu. Blizu gostujućeg kiksa bila je i Cedevita Olimpija, međutim, šut Save Lešića za pobjedu Borca izmilio je iz obruča i ostavio slovenačku ekipu kao, za sada, najozbiljnijeg kandidata da ugrozi beogradske favorite.

Ostatak? Zabavan kao po običaju! Mega je u malom beogradskom derbiju skinula skalp FMP-u, za koji je ponovo briljirao Trent Frejzir – o njemu ćemo malo detaljnije, uzevši u obzir da njegova simultanka protiv Mornara u Baru nije ušla u prošlonedjeljni pregled. Posljednji meč kola, dvoboj Derbija i Zadra, bio je pravi minjon za ljubitelje jadranske košarke – slavili su domaći nakon produžetka, poslije solidne drame i mnogo lijepih poteza sa obje strane.

Toliko od nas za danas, pa se vidimo u četvrtak kad slijedi NBA pregled!

Pogledajte

01:02:41
Šesta Lična – S5A07
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC