• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma kakva hrvatska košarka, pogledajte Partizan! Legendarni Hrvat ljut: Nikad neću da oprostim, ugledajte se na Željka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najlegendarnijih jugoslovenskih košarkaša svih vremena Pino Đerđa ogorčen je svime što se dešava u hrvatskoj košarci.

 Pino Đerđa o hrvatskoj košarci Zadru Partizanu i Željku Obradoviću Izvor: MN PRESS

Ne prestaju potresi u hrvatskoj košarci, a najnoviji se desio poslije istupa Pina Đerđe! Legendarni plejmejker koji je čak 18 sezona od 1958. do 1976. nosio dres Zadra javno je rekao da ne dolazi na utakmice svog kluba i da ne planira to da promijeni.

Sada 86-godišnjak sa Zadrom je osvojio pet titula šampiona Jugoslavije i jedan kup, a pred meč Zadrana sa Partizanom Željka Obradovića nije želio da daje prognoze. 

"Ne dolazim na utakmice, jer imam indicija da se nikada nisam ni bavio košarkom, kao i da nikada nisam ni igrao za KK Zadar! Nisam kompetentan da dajem izjave pred važnu utakmicu kao što je Zadar-Partizan", rekao je Pino za "Antena Zadar". 

Ipak, nije mogao da ne prokomentariše Partizan i najtrofejnijeg evropskog trenera i da uporedi crno-bijele sa stanjem u hrvatskoj košarci. Ono nije dobro...

"Razlog što se Partizan plasirao u Top 8 Evrolige je taj, što je njihov trener Željko Obradović još iz onog vremena kada je Jugoslavija u svijetu uvijek bila na samom vrhu. Isto tako, jugoslovenska košarka je bila ponos svih Jugoslovena. Moram istaći da je košarka nekada bila najbolji hrvatski sport, na ponos Hrvatske, dok danas, nažalost, nismo na nivou Kosova i Albanije! U Hrvatskoj se ne igra košarka, već kokošarka! Hrvatska liga, to su redikuli, naša košarka je smiješna. Deset godina ne idemo na Svjetska prvenstva, nismo se plasirali na Olimpijske igre, ma o čemu mi govorimo, i to trideset godina! Josip Sesar novi selektor? Ma nabrojite mi ko sve ovih godina nije vodio reprezentaciju Hrvatske. HKS-u ja nisam važan, ali niti oni meni", istakao je Đerđa. 

Hrvatska je sa njim na mjestu selektora 1994. godine osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu, a sada ne može ni da ode na veliko takmičenje!

"Budžet klubova nema uopšte veze, ili znaš košarku, ili ne. U vrijeme kada smo mi igrali u životu nisam primio novac od KK Zadar, niti jedan cent nisam dobio, nikada! Dobio sam samo uvrede, vrijeđanja i ništa drugo. Nema veze što Partizan ima ogroman budžet i novac. Jedan Real Madrid je imao pet Amerikanaca koji su imali velike, ogromne plate, pa smo ih isto pobjeđivali. Novac znači nešto, ali kvalitet je ipak važniji! Jugoslavija je više od dvadeset godina uvijek bila prva, druga ili treća na svijetu. Evo ja sam 1994. godine s Hrvatskom kao selektor osvojio medalju, bronzu na SP, i to sa samo jednim porazom. I šta su mi napravili, popljuvali su me i vrijeđali. Nikada neću oprostiti KK Zadru, ali ni gradu Zadru koji je vlasnik kluba. Na primjer, kada Posedarje dobije neku utakmicu pripreme im vatromet, a meni nisu ni dobar dan rekli, nego samo pljuju", ogorčen je Đerđa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC