• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBEĆAO SAM PARTIZANU TRI GODINE... SAD SMO U DRUGOJ! Žoca pitali za povratak u Grčku, evo šta je odgovorio!

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović je sa Partizanom napravio sjajne stvari ove sezone i nije iznenađenje što je privukao pažnju velika u Evropi, pa su ga novinari iz Grčke pitali kada bi mogao da se vrati u Atinu...

 željko obradović o partizanu  Izvor: Profimedia

Najbolji evropski trener Željko Obradović vratio se u Partizan u leto 2021. godine kako bi klub vratio na staze stare slave. Iako za sada nije osvojio nijedan trofej, čini se da je druga sezona već sada ocijenjena kao uspješna pošto je Partizan napravio sjajan rezultat u Evroligi plasiravši se u četvrtfinale gdje ih čeka Real Madrid. To je samo još jedna potvrda da je "Žoc" fantastičan stručnjak i zbog toga bi mnoge ekipe u Evropi (ako ne i sve) voljele da ga vide na njihovoj klupi.

Upravo to su novinari grčkog portala "Sport 24" upitali Željka Obradovića tokom nedavne posjete Beogradu. Odnosno, postavili su mu pitanje da li bi razmislio o povratku u Grčku gdje je pravio nevjerovatne rezultate sa Panatinaikosom (osvojio pet Evroliga), dok je sada klub u velikom problemu i planira da počne novu eru sa Erginom Atamanom.

"Ne bih pošto sam sada u Partizanu i obećao sam ljudima iz Partizana da ću biti ovdje tri naredne godine, a ovo je moja druga godina i nemam ništa drugo u mislima. Ni u Grčkoj, niti bilo gde drugdje. Ja nikada ne razmišljam tako. Ne znam kako drugi razmišljaju. Ja sam ovdje, moja koncentracija i sve ostalo je posvećeno Partizanu. To je predaleko da bih razmišljao o tome. Imam utakmicu u petak, pa u nedjelju, pa utorak, pa opet petak i ponedjeljak. Kako onda mogu da razmišljam o takvim stvarima?", kazao je Željko Obradović i tako svakako umirio navijače crno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Ocijenio je da su upravo oni među najslužnijima za rezultate Partizana ove sezone pošto je njihova "podrška nevjerovatna" i da je zbog nje klub prepoznatljiv u Evroligi:

"Nije još kraj sezone, imamo još dosta utakmica i vidjećemo šta će se desiti do kraja. Ono što je važno je da su svi prepoznali šta je Partizan za Evroligu. Dolaze ljudi iz inostranstva da nas gledaju zbog atmosfere, navijača... Takođe, moji igrači daju sve od sebe na parketu jer postoji ta veza sa navijačima".

Obradović podsjeća da se to nije "desilo preko noći" i da su navijači uvijek bili velika podrška crno-bijelima, ali da im svakako znači što se posle osam godina ponovo igra Evroliga - i to na ovako kvalitetan način. Takođe, poručio je da mu se čini da Evroliga nikada nije bila izjednačenija, dok objašnjava i tenzije sa "vječitim" rivalom Crvenom zvezdom.

Izvor: YouTube/Sport24/Screenshot

"Rivalstvo postoji i dobro je za sport, ali ako je sve u kontekstu fer-pleja. Posebno se pripremamo za utakmice sa Crvenom zvezdom, ali uvijek pričamo samo o košarci", naglasio je trener Partizana.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC