• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni košarkaš doživio moždani udar na treningu: Igrao u NBA i ABA ligi, sada sa 39 preživio dramu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Brzo se oporavi!

 Mikael Želabal doživio moždani udar Izvor: MN PRESS

Užasne vijesti dolaze iz Francuske, gdje je 39-godišnji bivši reprezentativac Francuske Mikael Želabal doživio moždani udar. Njegov sadašnji klub Elan Šalon se oglasio povodom toga, a sam Želabal je objasnio šta se desilo:

"Tokom treninga u ponedjeljak ujutru osjetio sam simptome i primljen sam hitno u bolnicu u Šalonu. Snimak je pokazao da sam imao moždani udar, ali srećom je sve primijećeno na vrijeme i odmah je početo sa terapijom. Dodatno sam ispitan u intenzivnoj njezi, a zatim na neurologiji", oglasio se Želabal. 

On sada pokušavada da Šalon vrati u prvu ligu iz drugog ranga takmičenja, a sa Francuskoj je bio šampion Evrope 2013. godine. Ipak sada je sa njim srećom sve u redu: "Srećan sam što mogu da kažem da sam pušten kući", napisao je on. 

Ponikao je Želabal u ekipi Šolea, a nakon tri sjajne sezone u matičnom klubu prešao je u Real Madrid. Izabran je od strane Sijetla 2005. godine na draftu i proveo je dvije godine u NBA prije povratka u Šole. Igrao je za Asvel, Šarlroa, Himni, pa na kratko za Cedevitu u ABA ligi i Evroligi. Nakon Valensije vratio se kratko u NBA gdje je obukao dres Minesote i zatim nastupao za Himki, Strazbur, Limož i Le Man.

U Šalon je stigao 2017. godine i nedavno je proslavio 39. rođendan u dresu ovog kluba. Ove sezone prosječno bilježi 6,9 poena, četiri skoka i 1,8 asistencija po meču u Pro B ligi.

"Moraću da se odmaram nekoliko nedjelja i neću moći da se vratim košarci do kraja sezone. Nadam se da će se ovaj medicinski problem polako riješiti i da ću se vratiti na teren kada mi bude dozvoljeno", istakao je Želabal koji ne namjerava da odustane od košarke.

Sa nacionalnim timom Francuske predstavio se javnosti 2005. godine na Evropskom prvenstvu u Srbiji kada je osvojio bronzu. Ima bronzu i sa Eurobasketa na domaćem terenu 2015. kao i srebro iz Litvanije 2011. i Slovenije 2013. godine. Na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2014. bio je dio tima koji je osvojio bronzu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC