• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Reala: Taj faul je malo teže shvatiti! Španci se spremaju da uzvrate, kažu da znaju kako će igrati Partizan

Autor Mladen Šolak

Real Madrid zbija redove poslije poraza od Partizana i sprema se za drugu utakmicu serije u četvrtak

 Trener Reala Ćus Mateo o faulu u finišu utakmice  Izvor: MN PRESS

Trener Real Madrida Ćus Mateo usmjerio je sa svojim timom svu pažnju na četvrtak i na drugi meč plej-of serije Evrolige protiv Partizana (20.45). Poslije bolnog poraza, trojkom Kevina Pantera na 0,4 sekunde pre kraja, "kraljevski klub" želi da uradi sve što može da ekipa bude mobilisana i potpuno spremna da se bori.

"Sutra je važan dan. Plej-of je najteže doba godine. Sve utakmice su naporne. Ako budemo imali isti stav, ako budemo radili naporno kao i u prvoj utakmici i ako ostanemo zajedno, jedni uz druge, imaćemo šansu da pobijedimo. Plej-of serija je dugačka i samo moramo da razmišljamo o sljedećoj utakmici. Pokušaćemo da napravimo korak u pravom smjeru. Imamo veliku pomoć navijača i imaćemo to ponovo. Zalaganje igrača nikad ne bi smjelo da bude dovedeno u pitanje. jedino što možemo da imamo u svojim glavama na kraju utakmice je da ništa nije preostalo što nismo dali. Juče smo dali sve od sebe. Naše glave moraju da bude spremne da opet budemo na maksimumu", rekao je Španac.

Vjerovatno će do nekoliko sati prije druge utakmice trajati Realova borba za oporavak Valtera Tavaresa, koji je izdržao samo poluvrijeme u utorak i potom je zbog bola u meniskusu sjedio na klupi, pa jedva otišao iz hale Vizink centar. Prve, nezvanične informacije govore da on nije teško povrijeđen, ali tek će četvrtak dati definitivni odgovor.

"Način na koji smo izgubili u prvom meču, u posljednjim sekundama, sigurno boli. Panter zaslužuje pohvale zbog toga što je pogodio taj šut sa Jabuseleom preko sebe. Bio je to nevjerovatno dobar pogodak, iako je bio dobro branjen. Moramo da se oporavimo što prije. Naš stav dozvolio nam je da se juče približimo pobjedi, uprkos svim prognozama. Situacija sa Tavaresom nam je poremetila malo planove, ali borili smo se i imali smo šansu do kraja. Čak smo imali priliku da 'zatvorimo' utakmicu i malo ranije. Takođe, nismo imali sreće ni kod troje kod koje je lopta tri puta udarila o obruč, kao i kod faula, koji je malo teško shvatiti u posljednjem minutu. U svakom slučaju, nemam ništa da prigovorim kada je u pitanju trud ekipe i kada govorimo o podršci koju nam je publika pružala", dodao je Mateo.

Gabrijel Dek bio je najbolji igrač Reala protiv Partizana, ubacio je 22 poena uz čak 33 indeksna poena (koliko je sabrao i Kevin Panter), ali to nije bilo dovoljno da "kraljevski klub" savlada crno-bijele. Argentinac je takođe govorio o predstojećoj utakmici.

"Moramo da ostanemo fokusirani do kraja. Prvi meč je mogao da ode na obje strane i odlučen je u posljednjoj akciji. Moramo da izvučemo pouke, da ispravimo greške i da zaboravimo jučerašnju utakmicu, da bismo igrali najbolje moguće. Moramo da ostanemo potpuno usredsređeni, da održimo intenzitet, da ne očajavamo i da ostanemo mirni. Nadamo se da će navijači moći da nas ponovo podrže. Juče je bila podrška ista kao i uvijek i očekujemo da zadrže istu energiju i u drugom meču. Partizan će igrati isto, ako ne i još agresivnije. Pobjeda im je dala samopouzdanje, ali moraćemo da budemo agresivni i da igramo svoju igru", rekao je poznati argentinski košarkaš.

Poslije drugog meča u Madridu serija će da se prebaci u Beograd, gdje će treća utakmica biti odigrana 2. maja, a četvrta 4. maja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC